Hemma
Tingsryd
TAIF
Borta
Troja-Ljungby
TRO

Matchguide: Superfredag och massor av heta möten!

29 oktober 2021 09:15

Det är SUPERFREDAG med sju heta matcher i HockeyAllsvenskan! Tar Mora äntligen första trepoängaren? Hur går det för Daniel Mannberg i MoDo-debuten? Bryter Almtuna sin förlusttrend? Svaren kommer i kväll!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Hockey är bäst på plats i arenan!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

18.00 AIK - Södertälje, Hovet
19.00 Mora - Karlskoga, Smidjegrav Arena
19.00 Västerås - Almtuna, ABB Arena
19.00 HV71 - Kristianstad, Husqvarna Garden
19.00 Västervik - Vita Hästen, Plivit Arena
19.00 Tingsryd - Troja, Nelson Garden Arena
20.30 MoDo - Björklöven, Hägglunds Arena

TABELL

C MORE STUDIOSÄNDNING

SUPERFREDAG vilket betyder maratonsändning i C More mellan 17.30 och 23.30 där både AIK mot Södertälje och MoDo mot Björklöven sänds. Det bjuds bland annat på det här:

» Rportage med Södertälje-kaptenen Emil Alba.
» Reportage om AIK:s målvaktstränare Christopher Heino-Lindberg som bland annat berättar om arbetet med Pavel Khomchenko.
» Djupdykning i fyra klubbmärken tillsammans med författaren Leonard Jägerskiöld Nilsson.
» Längre intervju med MoDo-målvakten Tex Williamsson.
» Alla mål från alla matcher.

VÄRT ATT VETA

» AIK är i en svacka med fyra förluster på de fem senaste matcherna. Laget kommer närmast från en 1-3-torsk på bortaplan mot Kristianstad.

» Södertälje hemmaföll mot Västerås med 2-5 i onsdags och har två förluster i de tre senaste kamperna.

» Speciell match för AIK-duon Alexander Sahlin och Lucas Carlsson som haft långa karriärer i just Södertälje där de också var publikfavoriter. Nu ställs de mot gamla klubben för första gången.

» AIK-forwarden Max Lindholm har gjort poäng i sju raka matcher.

» AIK-centern Fredric Weigel har noterat 147 allsvenska assist och är således bara tre passningspoäng från milstolpen 150 assist i HockeyAllsvenskan. Radarpartnern Anton Holm står på 96 gjorda mål och är därmed bara fyra mål från milstolpen 100 mål i HockeyAllsvenskan.

» Mora har förlorat fyra av de fem senaste matcherna och väntar alltjämt på säsongens första trepoängare. I onsdags blev det en svidande 2-8-förlust mot Björklöven.

» Efter två raka förluster så vann Karlskoga med 2-1 mot Almtuna i senaste omgången. Värmlänningarna är starka på bortaplan där det blivit sex vinster på sju matcher i höst.

» Karlskogas David Lilja har gjort poäng i fyra raka matcher.

» I går meddelade Mora att Borlänge-inlånade backen Olle Strandell, som gjort två allsvenska matcher, blir kvar i klubben resten av säsongen.

» Karlskogas Henrik Björklund har gjort 197 mål i HockeyAllsvenskan och är således bra tre fullträffar från milstolpen 200 mål (dit har ingen nått tidigare).

» Efter två raka förluster så vann Västerås med 5-2 mot Södertälje i onsdags.

» Almtuna har sju (!) raka förluster i bagaget. Fyra av dem har dock kommit först efter övertid eller straffar. Senast blev det en knapp 1-2-torsk mot Karlskoga.

» Almtunas Sebastian Benker toppar HockeyAllsvenskans skytteliga med sina nio fullträffar. Han har gjort mål i tre raka matcher och dunkat in hela fem puckar i de kamperna.

» Ligans två fredagskungar ställs mot varandra. Alexander Lunsjö, Västerås, och Emil Berglund, Almtuna, är nämligen de två spelare som gjort flest poäng på just fredagar i höst med åtta pinnar vardera.

» Almtuna har ligans bästa powerplay med en effektivitet på 34,4 %.

» HV71 har levererat en imponerande säsongsstart med nio vinster på tio matcher. Närmast kommer laget från en 6-3-vinst på bortaplan mot Troja. På hemmaplan har laget ännu inte tappat några poäng.

» Kristianstad har hittat formen. De inledande sex förlusterna har bytts mot en fyra matcher lång vinstsvit (tagit tolv av tolv möjliga poäng under det tidsspannet). Senast blev det en 3-1-viktoria på hemmaplan mot AIK.

» Fredrik Forsberg noterade fem (!) poäng senast och HV71-forwarden, som gjort mål i tre raka matcher, toppar nu HockeyAllsvenskans poängliga med sina sexton poäng.

» HV71:s Tommi Huhtala har spelat två hemmamatcher i höst... och blivit tvåmålsskytt i båda. Han blev dessutom tvåmålsskytt mot Troja i onsdags.

» Västervik har förlorat tre av de fyra senaste matcherna. Senast blev det en 2-3-förlust efter övertid mot MoDo.

» I onsdags plockade Vita Hästen säsongens första efterlängtade trepoängare när Tingsryd slogs tillbaka med 2-1 på hemmaplan efter dubbla mål av Christopher Fish och en storartad insats i kassen av Jesper Myrenberg.

» Vita Hästens Marcus Eriksson noterade en assist senast och står på 196 allsvenska assist totalt. Han har således bara fyra passningspoäng kvar till att bli den tredje spelaren någonsin att nå milstolpen 200 assist i HockeyAllsvenskan.

» Vita Hästen har lånat in forwarden Rihards Marenis från HockeyEttan-klubben Kalix. Letten väntas debutera i kväll.

» Smålandsderby! Dessutom en viktig match för tabellen där Tingsryd är elva och Troja är tolva och där det bara skiljer en pinne mellan rivalerna.

» Efter tre raka vinster så har trenden vänt för Tingsryd som förlorat de två senaste matcherna. I onsdags blev det en 1-2-förlust borta mot Vita Hästen.

» Även Troja fick uppleva ett negativt trendbrott senast. Efter att nykomlingen tagit poäng i fem raka matcher så blev det en 3-6-förlust på hemmaplan mot HV71.

» Trojas Oscar Öhman har gjort mål i fem raka matcher. Både Öhman och Joakim Hillding har båda gjort poäng i fem raka kamper och under det tidsspannet kombinerat in arton poäng tillsammans.

» Trojas Carl-Johan Sjögren har gjort mål i fem av de sex senaste matcherna.

» Glödhett rivalmöte inför en fullsatt Hägglunds Arena. Detta är dessutom ett dubbelmöte eftersom lagen möts i morgon lördag också, då i Winpos Arena.

» MoDo är i bra form med fyra raka segrar. Senast blev det en 3-2-viktoria efter övertid mot Västervik.

» Björklöven har tre segrar på de fyra senaste matcherna. I onsdags vann laget med hela 8-2 mot Mora.

» MoDo-backarna Pontus Näsén och David Bernhardt har båda gjort poäng i fyra raka matcher.

» I onsdags gjorde MoDo klart med forwarden Daniel Mannberg som ansluter från Brynäs. Han gör debut i kväll och spelar i tröja nummer 22.

» Björklövens Francis Perron har gjort mål i tre raka matcher.