Damhockey

Trenden för yngre tjejer att spela hockey har märkts tydligt de sista åren och inom föreningen har vi nu tagit ett viktigt historiskt beslut att starta ett damlag i seriespel.

Initiativet har tagits av vår SHL-domare Morgan Johansson som vidare har arbetat fram strukturen kring laget. Två tränare med gedigen hockey bakgrund blir knutna till laget och kommer att omsätta sina kunskaper till utveckling av tjejerna och lagbygget.

Laget kommer att bestå av 3-5 Ljungbyspelare tillsammans med tjejer från framförallt Smålandsregionen. En av nyckelspelarna som förhoppningsvis kommer att ingå i truppen är den mycket erfarna Riikka Välilä från Ljungby, med tidigare stora internationella framgångar i det finska landslaget.

Laget kommer att gå in i seriespel säsongen 2017-18 i Damettan södra. Detta är serien under Riksserien som är damernas motsvarighet till SHL. Övriga lag i serien är Linköping 2, Göteborgs IK, Karlskrona och Malmö Redhawks.

Troja-Ljungbys styrelse är mycket positiva till denna dam satsning som ligger i tiden. Vi är mycket stolta över detta beslut om att även erbjuda yngre tjejer samma möjlighet som killarna säger Ordförande Pelle Wass.

Frågor om vårt nya Damlag besvaras av Ordförande Pelle Wass 070 221 3898 samt av initiativtagare Morgan Johansson 070318 2175