Breddutveckling

Vår Junior- och Ungdomsverksamhet är uppdelad i två olika block - Elitutveckling och Breddutveckling.

Elitutveckling innefattar J20 och J18 Elit samt NIU-verksamheten och U16 Elit. Breddutveckling innefattar Tre Kronor Hockeyskola, U10-U15 samt J18/J20 Bredd.

Spelare från de egna ungdomslagen tryggar återväxten i Troja-Ljungbys elitlag. Tränare, lagledare, materialförvaltare och föräldrar bidrar med imponerande ideella arbetsinsatser.

Vår filosofi

Ledare och funktionärerna jobbar efter nyckelord som samarbete, respekt, omtanke, glädje, gemenskap och rent spel. Föreningens verksamhet ska genomsyras av hög kvalitet.

De 350 spelarna och 80 ledarna i Troja-Ljungby satsar under en säsong sammantaget 150 000 timmar på hockeyn. De timmarna satsar de under cirka 2 000 träningstillfällen och matcher i Ljungby Arena och Trojahallen för att utvecklas som spelare. Från början av oktober till slutet av mars genomförs varje dag i veckan tio-tolv isträningar med i genomsnitt fyra ledare och 20-25 spelare på isen.

Ungdomarna utbildas efter hockeyförbundets riktlinjer. Sexåringar tränar balans och skridskoåkning, tioåringar nöter in teknik och spelmoment, som 12- och 13-åringarna fortsätter att utveckla och 14-åringarna lär sig powerplay, boxplay och taktik.

Ledarna för de olika åldersgrupperna är välutbildade och utvecklar spelarna stegvis genom nivåanpassad träning. Samtidigt är de bra kamrater och förebilder även utanför hockeyrinken. Lagledarna har också utbildats i ledarskap inom ungdoms- och barnidrott.