Vi står för hockeykultur

Vi förknippas med hockeykultur, inte bara i Ljungby utan i hela hockey-Sverige. Det är vi självklart stolta över och åren i näst högsta serien 55 om vi räknat rätt – talar sitt tydliga språk, liksom alla framgångsrika elit- och landslagsspelare vi fostrat. Både föreningens och ishockeyns lokala förankring är grundmurad.

IF Troja-Ljungby har genom åren lärt tusentals hockeyintresserade ungdomar spelets grunder. Det har ofta skapat ett livslångt intresse för både vår förening och för ishockey, kanske som ledare, domare, supportrar, funktionärer eller samarbetspartners. Ca 350 ungdomar spelar och tränar idag i IF Troja-Ljungby:s regi. Basen är ungdomsverksamheten som börjar med Tre Kronors Hockeyskola och de olika ungdomslagen. Vår Ungdoms- och Juniorverksamhet är stark. Vi har på senare år utökat vår verksamhet med ett J 18-breddlag, detta för att ge fler ungdomar möjlighet att utöva sin idrott längre. Vi har nu även ett LIU, (Lokal Idrottsutbildning) som komplement till vårt NIU (Nationell Idrottstbildning).

Fler och fler tjejer börjar och fortsätter i vår verksamhet vilket har gjort att det skapats träningar för bara tjejer. Damlagets organisation växer och de gör sin femte säsong i seriespel på Damettan-nivå. Samtidigt har de även ett lag i seriespel på U15-nivå. I vår Elitverksamhet har vi vårt U 16 Elit, J 18 Elit och J 20 Elit. Det är här vi fortsätter utbildningen av nya spelare till vårt A-lag. Vårt mål är ett en hög andel av A-laget ska bestå av spelare från de egna leden. IF Troja-Ljungby har fostrat spelare som Roger Johansson, Mattias Weinhandl, Johan Andersson, Oscar Fantenberg, Jacob Larsson, Linus Johansson, Arvid Holm, Pierre Engvall och Helge Grans för att nämna några.

Vår målsättning i år är att etablera oss i HockeyAllsvenskan och fortsätta utveckla våra samarbeten med företagen i Ljungby med omnejd.

Genom att vara samarbetspartner med oss är ni en del av ett av hockey-Sveriges starkaste varumärke, IF Troja-Ljungby.