29 oktober 2021 21:09

Västervik blev för svåra för Vita Hästen denna kväll.

– Det blir klasskillnad till slut, säger Tony Zabel och Christopher Fish fyller på med:

– Vi gör ingen bra match, vi är besvikna._

Publiken hann knappt sätta sig i Plivit Arena innan Fabian Ilestedt fick tag i pucken vid Västerviks mål, rundade målet och petade in 1-0 köksvägen.

Västervik försökte lyfta tempot efter inledningen och skapade en del tryck i gästernas zon, men Vita Hästen kom i flera riktigt farliga kontringar och även om puckinnehavet var större för Västervik så var det jämnt i farliga lägen. Jesper Myrenberg fick göra ett gäng kvalificerade ingripanden.

Västervik drog på sig en utvisning för tripping och i samband med att den avvaktande utvisningen verkställdes gick signalen för powerbreak efter 10:29. Bortalaget skapade stundtals lite tryck men inga riktigt farlig chans.

Hemmalaget låg på de sista minuterna för att kvittera och med 2:57 kvar åkte Alexander Falk på en utvisning för crosschecking efter en situation framför eget mål. Västervik låg på och Vita Hästen försvarade sig bra. Med 2:12 kvar åkte Västerviks Jens Holmström på en utvisning för roughing och med det kunde gästerna ta tillbaka spelinitiativet.

Skotten slutade 13-6.

Västervik inledde den andra perioden starkt och efter 4:43 tog Vita Hästen timeout. Därefter tog gästerna sig in i matchen mer och mer och med drygt sju minuter på klockan sköt Victor Björkung från vänstra tekningscirkeln och Erik Borg kunde ta hand om returen och lyfta in pucken ovanför målvaktens benskydd. 0-2!

Hemmalaget gav inte tappt. Efter 10:30 tog sig en annan gammal Hästen-bekant, William Wiå, in i Vita Hästens zon och drog på ett skott som tog sig förbi Jesper Myrenberg.

Lagen turades om att föra spelet. Marcus Eriksson hade en lite dribblingsturné i gästernas zon men fick inte till något avslut.

Med knappt fyra minuter kvar på klockan grävde Västervik fram pucken vid sargen och den damp ner framför Myles Powell som kunde raka in kvitteringen.

Eländet var inte slut där, med halvminuten kvar kunde Västervik även ta ledningen genom en styrning på volley precis framför mål av Marcus Westfält.

Skotten slutade 13-5.

Tredje perioden hade drygt två minuter på klockan när Västervik tog sig in i Vita Hästens zon, sköt, tog vara på returen och rakade in 4-2.

Joshua Wilkins och Jonathan Racine hamnade i handgemäng och åkte på varsin tvåa för roughing.

Västervik gjorde ett snabbt framspel till William Wiå efter knappt nio minuter. Han gjorde inga misstag i sitt friläge utan tryckte in sitt tredje mål för kvällen till 5-2 till hemmalaget.

Med halva perioden gången åkte Fabian Ilestedt ut för tripping. Västervik satte upp ett bra tryck och med 12:17 på klockan åkte Hampus Falk ut för hooking och Vita Hästen fick spela fem-mot-tre. I samband med utvisningen tog Vita Hästen timeout.

Vita Hästen klarade utvisningen utan ytterligare baklängesmål.

Tiden rann iväg och inget av lagen lyckades skapa något riktigt farligt.

Skotten slutade 9-8, sammanlagt 35-19.