AIS

Nollade av Västerås

29 oktober 2021 22:25
Herr

Hemmalaget kom sin vana trogen ut starkt och fick ledningen tidigt. Det greppet släppa man aldrig sedan. När matchen var över så hade Västerås tagit en klar seger sedan man nollat oss.

Det startar med en del närkamper där spelarna vill visa att man är påkopplade. Hemmalaget är dom. Som kommer till avslut ett par gånger och Eliasson får jobba. 1-0 kommer sedan efter 04:42 genom From som kan åka sig fri efter fint kortpass och hitta nätet bakom Eliasson. Hemmalaget har tagit greppet om spelet i början av matchen och är det lag som skapat lägen.

Almtuna skapar en styrning utanför och lite senare har man en puck i stolpen. Men det är Västerås som kan fortsätta sin fina start och 2-0 sitter på en retur efter 12:33 och det är Fryklund som är framme och sätter dit pucken. Vid powerbreak 13:53 är skotten 9-1.

Hemmalaget har sedan fortsatt greppet om spelet även om Almtuna sticker upp då och då. Det är inte lika intensivt spel som matchen startade dock. Skotten som gått på mål säger också det - 10-5.

I andra perioden är det Almtuna som är framme och hotar Gustafsson i hemmakassen flertalet gånger inledningsvis. Bättre start av denna period för gästerna. Lagen har varsitt fritt läge där målvakterna är med på noterna. Hemmalaget drar på sig en utvisning vid Almtunas friläge - felaktig blockering. Men Västerås reder ut underläget. Vid powerbreak 11:22 är skotten 4-10.

Hemmalaget har en farlig styrning efter powerbreaket. Almtunas Forsberg har sedan ett friläge men lyckas inte hitta femte hålet på Gustafsson. Istället är det Wikman som kan göra 3-0 för Västerås efter 33:35. Han får fritt läge från X efter pass över centrallinjen. Man får energi och skapar nytt bra läge sedan. Hemmalaget har ganska bra koll på matchen sedan. Skotten är 11-12.

Almtuna försöker jaga för en reducering och skapar lite grann. Efter cirka 44:40 har hemmalaget ett avslut i målramen. Gästerna har sedan en ny period med ganska bra spel. Hemmalaget vet samtidigt att man leder med tre mål och kan spela mer på den ledningen. Man kan gå fram när läge kommer. Det gör det också efter 48:34 då Wikman säter 4-0 när man kommer i ett två mot ett läge och Wikman hittar femte hålet på Eliasson. Almtuna drar sedan på sig sin första visning efter 50:11 och vi har powerbreak samtidigt. Skotten är då 1-7.

Hemmalaget har ett skott i målramen när man är en man mer och Eliasson får också göra någon räddning så Almtuna reder ut sitt underläge. Hemmalaget har momentum och ligger på även efter utvisningen. Hertzberg får ett fritt läge med cirka 5.30 kvar men inte heller han kan spräcka Gustavssons målnolla. Almtuna drar på sig en utvisning 55:06 men man reder ut det. Tiden rinner sedan på och hemmalaget drar på sig en utvisning med 15 sekunder kvar. Men man kan inkassera en 4-0 seger. Skotten är 10-11 och totalt 31-28.

- Vi förlorar väl den här matchen i första perioden. Det går fort där ute och vi står lite på hälarna. Sedan tycker jag att vi har en bra start på andra perioden med flera målchanser men pucken vill inte in och Västerås är extremt effektiva och har hög klass på sina avslut.Det är små detaljer som grinar emot oss och vi har inte flyet med oss som vi hade i början av serien. Vi får köra järnet mot Mora nu och försöka vända den här trenden.

Ja, det var väl verkligen marginalerna emot er när ni hade ett riktigt bra läge för 1-1 och så gör dom 2-0 i anfallet efter, till exempel.
- Det är lite det vi får tillbaka nu. Det grinar illa nu. Vi hade ett exakt likadant läge i premiären där Troja/Ljungby har en två mot etta och skjuter utanför, sedan vänder vi och gör 3-1 istället för kvittering för dom. Det är så här det är i hockey.

- Jag tycker över lag, helhetsmässigt så är vi med på banan i många av momenten och gör många bra saker men tyvärr så är det den här lilla sista delen att dels vill inte pucken in just nu och motståndarna är sylvassa i sina avslut. Då är det svårt att vinna hockeymatcher. Så mot Mora skall vi vara vara ruskigt effektiva och och verkligen kriga åt båda hållen i den här viljan att göra mål och tävla i dom där ytorna.

Mattias Zackrisson menar också att alla i laget vet om att Västerås kommer ut hårt på sin hemmaplan och att man inte får starta matcherna som man gjort både ikväll och mot BIK Karlskoga senast - komma ut och inte vara laddade - för då står man där och dom ser hur bra ut som helst. Han menar vidare att när man trampar igång så är man ett bra hockeylag men tyvärr är det svårt att vända mot topplagen när dom har två puckar upp och det får man inte ge dom.

Nu tränar laget på lördagsförmiddagen och sedan väntar nästa match hemma mot Mora på söndag 15:00.