29 oktober 2021 22:53
MATCHRAPPORT

Det var upplagt för hockeyfest i Hägglunds Arena ikväll.

Det blev det också – och det var MoDo Hockey som ordnade den.

Fyra mål på mindre än tio minuter i första perioden la grunden för en stark seger, för övrigt MoDo Hockeys femte raka och man är nu tabelltvåa.

– Vi kommer ut bra i första perioden, vi har fart och gör några snygga mål, säger Mattias Karlin efter att MoDo Hockey vunnit med 5-2, och därmed också utökat sviten av derbysegrar till fem.

En intensiv matchstart blev det i Hägglunds Arena, och det var MoDo Hockey som hade hand om taktpinnen. MoDo Hockey vann kamperna, gav inte Björklöven en lugn stund och pressade dem rejält. Därför var det ologiskt att det var gästerna som gjorde matchens första mål. Drygt sju minuter hade spelats när Daniel Rahimi hittade rätt, för övrigt hans första mål på mer än ett år.

Det var kvalité rakt igenom

MoDo Hockey replikerade snabbt, och det var Filip Hasa som efter en härlig individuell prestation satte pucken i nät. Efter kvitteringen blev det ett längre spelavbrott på grund av att man inte hade fungerande uppkoppling med situationsrummet. Men det störde inte MoDo Hockey. Strax därefter hade MoDo Hockey vänt det målmässiga underläget när Sam Vigneault styrde in ledningsmålet efter att Emil Wahlberg skjutit. MoDo Hockey fortsatte trycka på och det kom också belöning. Markus Modigs gjorde 3-1 efter en grandios passning signerad Riley Woods. Vigneault blev tvåmålsskytt när han och Woods kom två mot en, Woods med passning över till Vigneault som var stensäker i sitt avslut.

Det var kvalité rakt igenom i första perioden från MoDo Hockey.

– Fantastisk atmosfär, häftigaste jag varit med om. Jag visste att det skulle vara speciellt, att det är rivalitet mellan fansen. Tycker vi tagit tillvara på och utnyttjat energin från läktaren. Vi gör en riktigt bra period, kanske den bästa för säsongen och vi har fin kemi i vår kedja, kommenterade Riley Woods inledande 20 minuterna.

"Går ned oss lite i andra

I mittperiodens inledning fick Björklöven mer att säga till om. Björklöven fick också möjligheten i matchens första power play men MoDo Hockey höll tätt. Därefter blev det en period med mer böljande spel, och målchanser skapades också. Tex Williamsson svarade för flera fina räddningar. Björklöven fick också nästa power play i matchen men MoDo Hockey stängde ännu en gång igen i boxen. Daniel Rahimi drällde sedan med pucken, Daniel Mannberg högg direkt och skaffade sig ett friläge som Rahimi med en hakning fick stopp på. Straff blev det inte, däremot utvisning. MoDo Hockey skapade i power play, men utdelningen uteblev.

– Vi går ner oss lite i andra, inte samma fart och inte samma kampvilja. Ställer till det för oss själva. Vi måste upp i fart igen, summerade Mattias Karlin inför starten av slutperioden.

"Femte raka - och femte raka derbysegern

I slutperioden hade MoDo Hockey kontroll på matchen. Visst försökte Björklöven, och man fick också till en reducering, men MoDo Hockey spelade stabilt och kunde därmed utöka sin svit av derbysegrar. Förra säsongen vann MoDo Hockey samtliga fyra, nu kom med andra ord den femte raka. 5-2 blev det sedan Modigs, precis som Vigneault, blivit tvåmålsskytt. Det här var också MoDo Hockeys femte raka seger i HockeyAllsvenskan 2021/2022 och det har fört upp MoDo Hockey på andraplatsen i tabellen.

I morgon är det returmöte i Winpos Arena, nedsläpp kl 18:00.