Hemma
Troja-Ljungby
TRO
Borta
MoDo
MoDo

Matchguide: Getingbo i toppstriden

8 december 2021 09:15

Onsdagen bjuder på sex matcher i HockeyAllsvenskan! Hur går det i getingboet i toppen där MoDo, HV71 och Björklöven ryms inom två poäng? Förlänger Kristianstad hemmasviten? Vad hittar Henrik "Kingen" Larsson på i comebacken? Svaren kommer i kväll!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Hockey är bäst på plats i arenan!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

19.00 Troja - MoDo, Ljungby Arena
19.00 Almtuna - Södertälje, Upplands Bilforum Arena
19.00 AIK - Mora, Hovet
19.00 HV71 - Björklöven, Husqvarna Garden
19.00 Karlskoga - Västervik, Nobelhallen
19.00 Kristianstad - Vita Hästen, Kristianstads Ishall

TABELL

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder HV71 mot Björklöven i kväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» Inför matchen blir det intervjuer med Tyler Vesel, HV71, och Christopher Bengtsson, Björklöven.
» I första pausen gästar Björklövens sportchef Per Kenttä studion.
» I andra pausen blir det snack om den JVM-trupp som förbundskaptenen Tomas Montén tagit ut under dagen.
» Alla mål från alla matcher.

VÄRT ATT VETA

» Troja är sist i tabellen och har bara vunnit en av de tretton senaste matcherna. Senast blev det en 1-3-förlust mot Mora.

» Formen är desto skarpare i MoDo. Ångermanlänningarna, som toppar tabellen, har sju raka vinster och har vunnit femton av de sjutton senaste kamperna. I fredags tog laget en 4-1-vinst mot Vita Hästen.

» Lagen har mötts en gång i höst och då vann MoDo med 4-3 efter övertid hemma i Hägglunds Arena.

» MoDos Markus Modigs har gjort mål i tre raka matcher.

» MoDos Mikkel Aagaard har gjort poäng i fem raka matcher.

» Almtuna har det fortsatt tungt. Uppsala-laget står på fem raka förluster och har bara två vinster på de nitton senaste kamperna. Senast blev det en 1-2-förlust på bortaplan mot Kristianstad.

» Efter att ha förlorat sju raka matcher så har Södertälje nu vunnit tre av de sex senaste kamperna. Det svängde dock rejält förra veckan i dubbelmötet mot Västervik där SSK förlorade första mötet med 10-0, men vann returen med 3-2.

» Lagen möttes i ett dubbelmöte i mitten av oktober. Båda de matcherna var kryss efter full tid och Södertälje plockade extrapoängen två gånger om. Det här är också ett dubbelmöte då lagen möts igen på fredag.

» Almtuna har lånat in André Astley Rydberg från Surahammar för att täcka upp för en del frånvaro.

» Södertälje har gjort klart med Nikola Pasic som plockats in från Linköping. Forwarden, som tidigare spelat allsvenskt med Karlskoga, väntas debutera i kväll.

» AIK har förlorat fem av de sju senaste matcherna och de två enda segrarna har kommit mot formsvaga jumbon Troja. Det är således frågetecken för formen, där AIK 2-3-föll mot Karlskoga senast.

» Mora har en form på uppgång. Dalalaget har vunnit fyra av de fem senaste matcherna och kommer närmast från dubbla 3-1-segrar (mot HV71 och Troja).

» Lagen har mötts två gånger i höst och AIK har vunnit båda matcherna i Smidjegrav Arena.

» Mora har gjort klart med Alexandre Lavoie som värvats in från Västerås där han svarat för nio poäng på nitton allsvenska matcher i höst.

» Mora har även värvat in ryske forwarden Igor Larionov som är son till den gamle ryske storspelaren med samma namn. 23-åringen väntas ansluta till dalalaget i helgen och är således inte aktuell spel spel i kväll.

» AIK-forwarden Anton Holm står på 98 allsvenska mål och är således bara två fullträffar från milstolpen 100 mål i HockeyAllsvenskan.

» HV71 står på fyra raka förluster. I fredags blev det en 2-7-torsk på bortaplan mot Västerås.

» Björklöven är i fin form. Laget har fem raka vinster och har vunnit tio av de elva senaste kamperna. Löven har dessutom vunnit fem raka bortamatcher.

» Lagen har mötts en gång i höst och då vann Björklöven med 6-2 i Winpos Arena.

» Björklövens Gerry Fitzgerald har gjort mål i tre raka matcher.

» Björklövens Alex Hutchings har gjort poäng i fem raka matcher. Kanadensaren står också på 198 allsvenska poäng och är således bara två pinnar från milstolpen 200 poäng i HockeyAllsvenskan.

» Karlskoga har tagit två segrar på de tre senaste matcherna, där det blev en 3-2-seger mot AIK i fredags.

» Västervik har tagit poäng i samtliga elva hemmamatcher i höst men har gått sämre på bortaplan på sistone där smålänningarna står på fem raka förluster. Kan de bryta den trenden i kväll?

» Lagen har mötts en gång i höst och då vann Karlskoga med 3-1 i Nobelhallen.

» Glädjebesked i Karlskoga: Henrik "Kingen" Larsson är spelklar igen efter skada. Backen skadade sig redan i premiären och har inte spelat sedan dess.

» Karlskoga-duon Henrik Björklund och David Lilja har gjort poäng i fyra raka matcher.

» Västerviks Skyler McKenzie har gjort mål i tre raka matcher.

» Kristianstad är i kanonform. Laget har vunnit fem raka matcher och har nio raka trepoängare på hemmaplan. Senast blev det en 2-1-vinst mot Almtuna.

» Vita Hästens form är inte lika vass. Laget har sex förluster i de sju senaste matcherna och har tagit noll poäng i de fyra senaste bortamatcherna.

» Vita Hästens Marcus Eriksson står på 299 allsvenska poäng och är såldes bara en pinne från milstolpen 300 poäng i HockeyAllsvenskan. Bara tre spelare har tidigare nått den milstolpen.

» Vita Hästen har förstärkt truppen rejält senaste dagarna. Radek Muzik har lånats in från Luleå, Josh Wilkins har plockats in från Västervik och Jakob Stridsberg har anslutit från Kristianstad. Det blir således extra speciellt för Stridsberg som ställs mot sin gamla klubb direkt i återkomsten i Vita Hästen (där han spelade för två år sedan).