8 december 2021 21:18

Vita Hästen tar tre poäng efter stark insats!

Mikael Johansson efter Kristianstad: "Tycker att vi gjorde en bra match"

Period 1

Återvändaren Jakob Stridsberg lyfte ut pucken över sargen efter en halvminut och fick sätta sig på botbänken. Fem minuter in åkte Kristianstad på en utvisning för too many players och då fick Jakob Stridsberg revanschera sig när han pangade in 0-1 i sin debut.

Vita Hästen spelade riktigt bra hela perioden och efter 8:39 kunde Marcus Eriksson passera milstolpen 300 poäng i HockeyAllsvenskan när han lag in 0-2 efter en fin framspelning av Corey Mackin.

Period 2

Andra perioden var ganska lik den första till att börja med. Gästerna spelade riktigt bra och fem minuter in kunde Fabian Ilestedt trycka upp 0-3 i nättaket. Minuten senare tryckte Jonathan Racine in puck och sig själv i mål när han störtade fram på Ludwig Stenlunds inspel.

Sen vände matchen. Alexander Falk åkte ut för hooking och även om Vita Hästen stod emot så hade energierna skiftat något och med 14:46 på klockan kunde Kristoff Kontos trycka in reduceringen 1-4 efter väldigt vackert förarbete tillsammans med Trevor Cheek.

Alldeles därpå åkte Rihards Marenis ut för slashing och Trevor Cheek kunde utnyttja det numerära överläget till att reducera ytterligare.

Period 3

Tredje perioden blev en gastkramande historia där Vita Hästen-bekante Amil Krupic tryckte in 3-4 efter fem minuter. Kristianstad låg på och skapade en hel del lägen. Ett par minuter senare vann Vita Hästen en tekning och letade sig fram till Jesper Samuelsson son klappade i för kung och fosterland och tryckte in 3-5.

Om gästerna nu pustade ut fick man andan i halsen igen 14 sekunder senare när Deven Sideroff drog sin back och tryckte in 4-5.

Med fem minuter kvar fick Fabian Ilestedt sitta av ett lagstraff för delay of game (något slags felaktigt byte) och när Fabian kom in på isen igen fick han pucken till ett friläge, som målvakten dock klarade.

Med drygt tre minuter kvar tog Kristianstad timeout och strax efteråt plockade man ut målvakten. Filip Cruseman var riktigt nära att jaga ikapp Amil Krupic och trycka in pucken i öppet mål, men Krupic hann före.

Tiden rann dock ut och Vita Hästen tar med sig tre poäng hem till Norrköping!