Hemma
Troja-Ljungby
TRO
Borta
MoDo
MoDo

En comeback när MoDo tar sig an Troja på bortaplan

2 mars 2022 07:55
INFÖR MATCH

MoDo Hockey är på resande fot i HockeyAllsvenskan igen och den här veckan väntar inledningsvis en bortamatch mot tabelljumbon Troja-Ljungby.

– Vi vill ta med mycket av spelet från förra matchen, säger huvudtränaren Mattias Karlin.


MoDo tog två segrar på hemmaplan under förra veckan, via 4-3 mot Kristianstad och 2-1 mot Tingsryd. Den sistnämnda matchen är den som är färskast i minne och den är också tränare Mattias Karlin nöjd med på det stora hela.

– Framför allt det defensiva. Vi hade bra hemgångar och gjorde det svårt för dem (Tingsryd) genom mittzonen. Därför släppte vi till väldigt få chanser också, säger Karlin.

Onsdagens motstånd Troja-Ljungby har MoDo mött tre gånger hittills den här säsongen. Samtliga tre matcher har gått till övertid och två gånger har MoDo lämnat isen som segrare. Troja är idag tabelljumbo och huvudtränare Karlin räknar med ett desperat hemmalag.

– Vi vet deras läge och att de är i ett extremt stort poängbehov. De behöver vinna matcher för att reda ut det här utan kval, så det kommer att vara ett vilt stångandes Troja på andra sidan. Vi hoppas få med oss mycket av spelet från förra matchen. Framför allt vill vi få en bra start.

MoDo reste söderut på tisdagen och hade två stadiga ispass (från söndag och måndag) i benen inför avresan.

– Vi har kört en del kampövningar för att få in mer flås i det och har lagt en del tid på powerplay och boxplay. Vi har haft lite längre träningar än vad vi hade för några veckor sedan. Vi vill trappa upp träningen nu för att sedan släppa upp det och flyga fram, säger Mattias Karlin.

Glädjande är att Emil Wahlberg är spelklar igen. Den assisterande kaptenen saknades i förra veckan på grund av de slag han fick motta i nacken i bortamatchen mot AIK, men känner sig pigg och kliver in på isen i Ljungby Arena på onsdagskvällen.

Det innebär att det "bara" är Tanner MacMaster på frånvarolistan, bortsett från långtidsskadade Tobias Viklund. Tanken är att MacMaster ska göra comeback i nästa vecka.