Hemma
Kristianstad
KIK
Borta
Troja-Ljungby
TRO

Matchguide: Lördagen bjuder på tre matcher!

19 februari 2022 09:10

Det spelas tre matcher i HockeyAllsvenskan under lördagen! Bryter Vita Hästen och Kristianstad sina negativa trender? Fortsätter HV71 sitt segertåg? Svaren kommer under dagen!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Hockey är bäst på plats i arenan!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

15.00 Vita Hästen - MoDo, Himmelstalundshallen
18.00 HV71 - Almtuna, Husqvarna Garden
18.00 Kristianstad - Troja, Kristianstads Ishall

TABELL

VÄRT ATT VETA

» Vita Hästen har det jobbigt just nu. Laget står på tre raka nederlag och har bara en seger i de sju senaste matcherna. Senast blev det en 2-6-torsk på bortaplan mot Björklöven.

» MoDo har vunnit fem av de sex senaste matcherna och i senaste matchen blev det en 4-3-seger efter straffar mot Almtuna.

» Lagen har mötts tre gånger under säsongen och MoDo har vunnit samtliga möten.

» Vita Hästens Fabian Ilestedt har gjort poäng i fem raka matcher.

» MoDos Riley Woods har gjort poäng i fjorton raka matcher! Bara fem spelare genom åren har lyckats göra poäng i femton eller fler matcher i rad. Blir Woods nummer sex i den klubben?

» HV71 är i superform. Laget slog tillbaka Tingsryd med 6-0 i går och står på åtta raka segrar där samtliga kommit efter ordinarie tid.

» Almtuna förlorade med 1-4 mot Västervik i går. Uppsala-laget har förlorat de fyra senaste bortamatcherna.

» Lagen har mötts tre gånger under säsongen. HV71 har vunnit alla tre matcherna men det har varit tajt och varje seger har kommit med uddamålet: 5-4 efter straffar, 2-1, 3-2.

» HV71:s Chad Billins har gjort poöng i tio raka matcher. Bara två backar, Johan Åkerman (tolv matcher) och Kenny Jönsson (elva matcher), har lyckats göra poäng i elva eller fler matcher i rad. Sällar sig Billins till den skaran nu?

» HV71:s Myles Powell har gjort mål i tre raka matcher och poäng i sex raka matcher.

» HV71-forwarden Fredrik Forsberg sköt två mål och noterade tre poäng i går, har gjort nio mål i de åtta senaste matcherna och leder poängligan med sina 45 pinnar. Han står dessutom på 99 allsvenska mål och är bara en fullträff från milstolpen 100 mål i HockeyAllsvenskan.

» Kristianstad har det tungt. Skåningarna står på fyra raka förluster och har sju förluster i de åtta senaste matcherna. I går blev det en 0-4-torsk mot Mora på hemmaplan.

» Troja har det också tämligen tungt med sex förluster i de åtta senaste matcherna. Smålänningarna, som närmast kommer från en 2-4-förlust mot Karlskoga, har tre raka förluster på bortaplan.

» Lagen har mötts tre gånger under säsongen. Kristianstad vann de två första matcherna medan Troja vann senaste mötet (som spelades så sent som för en vecka sedan).

» Kristianstads Kristoff Kontos har gjort sex poäng (tre mål, tre assist) i tre matcher mot Troja den här säsongen.