Hemma
Troja-Ljungby
TRO
Borta
Tingsryd
TAIF

Matchguide: Returmöten och viktiga poäng på spel!

18 december 2021 09:30

Lördagen bjuder på full omgång i HockeyAllsvenskan! Hur går det i returerna mellan MoDo och Björklöven samt Kristianstad och Västervik? Bryter Södertälje förlustsviten? Hur slutar rivalmötet mellan Troja och Tingsryd? Svaren kommer i kväll!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Hockey är bäst på plats i arenan!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

15.00 Mora - Södertälje, Smidjegrav Arena
15.00 Karlskoga - Västerås, Nobelhallen
15.00 AIK - Vita Hästen, Hovet
15.00 Troja - Tingsryd, Ljungby Arena
18.00 MoDo -Björklöven, Hägglunds Arena
18.00 HV71 - Almtuna, Husqvarna Garden
18.00 Kristianstad - Västervik, Kristianstad Ishall

TABELL

VÄRT ATT VETA

» Mora har börjat hitta formen. Dalalaget bortavann mot Västerås i går och har nu tre segrar i de fyra senaste matcherna.

» Södertälje brottas med mer formen. I går tappade laget en 2-0-ledning till 2-3-förlust mot Karlskoga, och SSK står nu på fyra raka nederlag och har dessutom halkat under det negativa kvalstrecket i tabellen.

» Lagen har mötts tre gånger i höst och samtliga matcher har slutat med uddamålet (de två första kamperna krävde straffar för att skilja lagen åt). Mora har två vinster och Södertälje har en vinst.

» Nyförvärvet Igor Larionov gör debut i Mora i dag.

» Lagens transatlantiska nyförvärv har levererat i de senaste matcherna. Både Alexandre Lavoie, More, och Matt Marcinew, Södertälje, har gjort mål i två raka matcher.

» Mora är ligans minst effektiva lag. MIK gör mål på 8,2 % av sina skott.

» Karlskoga vände ett 0-2-underläge till en 3-2-seger mot Södertälje i går. Värmlänningarna står nu på tre raka segrar.

» Efter fem raka vinster, och sju raka hemmasegrar, så blev det trendbrott för Västerås i går som 2-3-föll hemma i ABB Arena mot Mora.

» Lagen har mötts två gånger i höst och har varsin bortaseger.

» Aleksi Rekonen avgjorde för BIK i går och finländaren har nu gjort poäng i fem raka matcher.

» Karlskogas David Lilja har gjort mål i fem raka hemmamatcher.

» Västerås har seglat upp som etta i powerplay-ligan. Västmanlänningarna har en effektivitet på 26,1 %. Samtidigt är Karlskoga ligans bästa lag i boxplay med en effektivitet på 83,5 %.

» AIK är inne i en tuff trend. Laget står på tre raka förluster. Noterbart är dock att samtliga nederlag kommit på bortaplan. Nu väntar hemmamatch igen, den första på tio dagar.

» Vita Hästen har tre segrar i de elva senaste matcherna. Senaste vinsten kom i går mot Troja där det blev en 5-3-seger på hemmaplan.

» Lagen har mötts en gång i höst och då vann AIK efter övertid i Himmelstalundshallen.

» AIK-forwarden Anton Holm har gjort poäng i fyra raka matcher. Holm står även kvar på 99 gjorda mål i ligan och har en fullträff kvar till milstolpen 100 mål i HockeyAllsvenskan.

» Ligans två sämsta lag i tekningscirkeln möts. AIK vinner 47,5 % av tekningarna medan Vita Hästen vinner 46,9 % av tekningarna.

» Dags för hett rivalmöte i Småland! Lagen har mötts en gång i höst och då vann Tingsryd med 5-3 i Nelson Garden Arena.

» Troja är starka på hemmaplan där man har poäng i fem raka matcher (de två senaste är segrar). I går kom åttonde (!) raka förlusten på bortaplan när det blev 3-5-torsk i det viktiga bottenmötet mot Vita Hästen.

» Tingsryd har två vinster i de nio senaste matcherna. I går blev det 0-4-nederlag mot HV71.

» Speciell match för Roman Semjonovs som lämnade Tingsryd för spel i Troja för några veckor sedan. Nu ställs han mot sin gamla klubb.

» Tingsryd tekar bäst i HockeyAllsvenskan och har en vinstprocent på 54,9 %.

» Returmöte! Lagen möttes i går och då vann Björklöven med 7-3 hemma i ett fullsatt Winpos Arena.

» MoDo hade poöng i tio raka matcher innan gårdagens nederlag. Hemma i Hägglunds Arena står laget på imponerande elva (!) raka segrar.

» Björklöven har vunnit sju av de nio senaste matcherna.

» MoDos Markus Modigs har gjort mål i sju raka matcher. Han blev den nionde spelaren någonsin att lyckas med en så lång målsvit. Rekordet är på åtta raka målmatcher... tangerar Modigs det rekordet i kväll?

» Ligans två effektivaste lag möts. Björklöven gör mål på 12,9 % av sina skott medan MoDo gör mål på 12,7 % av sina skott.

» HV71 4-0-vann mot Tingsryd i går, har tagit tre segrar i de fyra senaste matcherna och toppar nu återigen tabellen.

» Almtuna har tre segrar i de fyra senaste matcherna. I går blev det en 4-2-seger mot AIK. Då debuterade nyförvärvet Viktor Andrén i målburen och stod för en bra insats.

» Lagen har mötts en gång i höst. Det blev en dramatisk drabbning i Upplands Bilforum Arena där HV71 till slut kunde vinna med 5-4 efter straffar.

» Almtunas Georgs Golovkovs har gjort mål i tre raka bortamatcher.

» Returmöte! Lagen möttes i går och då vann Kristianstad med 2-0 i Plivit Arena efter att keepern Frederik Dichow motat hela 50 (!) skott.

» Segern i går innebar att Kristianstad bröt en tre matcher lång förlustsvit.

» Västervik har två raka vinster på bortaplan... blir det en tredje raka i dag?

» Oerhört viktig match för Västervik. Laget är sjua i tabellen, precis under direkplatserna till kvartsfinalerna, och har fyra poäng upp till sexan som är just Kristianstad. Förlust i dag och gapet ökar till sju (!) poäng, seger och avståndet är blott en poäng.