Hemma
HV71
HV71
Borta
Troja-Ljungby
TRO

Matchguide: Jakt på rekord, milstolpar och trendbrott!

10 november 2021 09:15

Onsdagen bjuder på fem matcher i HockeyAllsvenskan! Trojas Oscar Öhman är på rekordjakt, AIK:s Fredric Weigel och Karlskogas Henrik Björklund jagar milstolpar medan Almtuna jagar ett efterlängtat trendbrott.


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Hockey är bäst på plats i arenan!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

19.00 Björklöven - Södertälje, Winpos Arena
19.00 AIK - Almtuna, Hovet
19.00 Vita Hästen - Mora, Himmelstalundshallen
19.00 HV71 - Troja, Husqvarna Garden
19.00 Kristianstad - Karlskoga, Kristianstads Ishall

TABELL

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Björklöven mot Södertälje i kväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» Intervjuer med Alex Hutchings, Björklöven, och Brett Pollock, Södertälje.
» I första pausen gästar Björklövens fystränaren Stefan Öhman C More-studion.
» I andra pausen får vi gå i Conny Strömbergs powerplay-skola.
» Alla mål från alla matcher.

VÄRT ATT VETA

» Dags för tredje mötet mellan de här två lagen. I premiären vann Björklöven med hela 10-2 i Scaniarinken, men sedan tog Södertälje revansch och bärgade en 4-3-seger i Winpos Arena.

» Björklöven har varannan vinst och varannan förlust sett över de fem senaste omgångarna. Innan uppehållet vann Umeå-laget med hela 8-1 mot MoDo.

» Södertälje är i en svacka. Laget har bara en trepoängare i de sju senaste matcherna och står på tre raka förluster där man inte lyckats göra mål i de två senaste kamperna (0-4 mot AIK och 0-1 mot HV71).

» Björklövens Axel Ottosson har gjort poäng i sex raka matcher. Lagkamraterna Gerry Fitzgerald, poäng i fem raka hemmamatcher, och Francis Perron, mål i tre raka hemmamatcher, är också i fin form.

» Lucas Nordsäter har missat hela säsongsinledningen på grund av skada, men i kväll gör SSK-backen säsongsdebut. "Det känns jättebra att vara tillbaka", säger han till Södertäljes hemsida.

» AIK blandar och ger under säsongen och har varken vunnit eller förlorat tre matcher i rad. Just nu står laget på två raka vinster, mot Södertälje och Vita Hästen. Lyckas laget för första gången i höst bygga en segersvit på tre raka vinster nu?

» Almtuna står på nio (!) raka förluster och letar efter ett välbehövligt trendbrott. Uppsala-laget, som bara tagit en pinne på de fem senaste matcherna, 1-5-föll mot Mora i senaste kampen.

» Lagen har mötts en gång tidigare och då vann AIK med 5-1.

» AIK:s Max Lindholm har gjort poäng i nio raka matcher.

» AIK-centern Fredric Weigel står på 149 allsvenska assist och har således bara en passningspoäng kvar till milstolpen 150 assist i HockeyAllsvenskan.

» Vita Hästen har en seger på de sju senaste matcherna och har bara tagit en trepoängare på hela säsongen. Senast blev det en 2-3-förlust efter övertid mot AIK.

» Den första trepoängaren dröjde till den elfte (!) omgången för Mora, men nu har dalalaget tagit två treor i rad (5-2 mot Karlskoga och 5-1 mot Almtuna). Kan laget ta en tredje trea i kväll?

» Lagen möttes i premiären och då vann Vita Hästen med 4-3 efter övertid sedan Victor Björkung svarat för det avgörande målet.

» Moras Daniel Ljunggren har noterat minst en assist per match i de sex senaste bortakamperna.

» Moras Bobby MacIntyre har gjort mål i fyra av de fem senaste matcherna.

» Vita Hästens Marcus Eriksson står på 196 allsvenska assist och är således bara fyra passningspoäng från att bli den tredje spelaren någonsin att nå milstolpen 200 assist i HockeyAllsvenskan.

» HV71 har vunnit elva av tolv matcher och toppar tabellen i stor stil. Smålänningarna står just nu på fem raka vinster och slog tillbaka Södertälje med 1-0 senast.

» Troja står på tre raka förluster, där man bland annat föll mot just HV71 med 3-6 nyligen. Detta blir för övrigt fjärde matchen i rad som Troja ställs mot ett lag från Småland.

» HV71:s Fredrik Forsberg har gjort mål i fem raka matcher. Poängligaledaren är i kanonform med totalt tolv poäng i de fem senaste kamperna.

» Trojas Oscar Öhman är på rekordjakt. Forwarden har gjort mål i sju raka matcher. Rekordet, som innehas av John Henrion, är på åtta raka målmatcher. Tangeras rekordet i kväll?

» Trojas Joakim Hillding har gjort poäng i sju raka matcher.

» Troja har lånat in forwarden William von Barnekow från Malmö. 18-åringen, som gjort elva matcher i SHL i höst, väntas debutera i kväll.

» Kristianstad har vänt på sin säsong. Efter noll poäng i de sex första matcherna så har laget nu tagit sexton av arton möjliga poäng i de sex senaste kamperna. Skåningarna kommer närmast från en övertygande 7-1-vinst mot Tingsryd.

» Karlskoga har en kurva som är motsatt Kristianstads. Värmlänningarna vann sex av de sju första matcherna, men har sedan förlorat fyra av fem matcher. Senast blev det en 3-4-torsk efter övertid mot Västerås.

» Lagen möttes i premiären och då vann Karlskoga med 2-1.

» I går gjorde Karlskoga klart med Juliuz Persson som återvänder till moderklubben efter drygt två år utomlands. Centern väntas debutera redan i kväll. Med i laget finns också lånen Riku Lindroos, målvakt från Lindlöven, och Oscar Lawner, forward från Färjestad.

» Kristianstads Gustav Olhaver har gjort mål i tre raka matcher.

» Karlskogas Henrik Björklund står på 199 allsvenska mål och är således bara en fullträff från att bli först någonsin att nå milstolpen 200 mål i HockeyAllsvenskan.