Hemma
Troja-Ljungby
TRO
Borta
Västervik
VVIK

Matchguide: Lång och härlig lördag väntar!

30 oktober 2021 10:00

En lång och härlig dag väntar i HockeyAllsvenskan! I eftermiddag spelas sex matcher med två olika starttider.


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Hockey är bäst på plats i arenan!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

15.00 Vita Hästen - AIK, Himmelstalundshallen
15.00 Troja - Västervik, Ljungby Arena
15.00 Kristianstad - Tingsryd, Kristianstad Ishall
18.00 Björklöven - MoDo, Winpos Arena
18.00 Karlskoga - Västerås, Nobelhallen
18.00 Södertälje - HV71, Scaniarinken

TABELL

VÄRT ATT VETA

» Vita Hästen förlorade med 2-5 mot Västervik igår och laget har förlorat fem av de sex senaste matcherna.

» Efter två raka förluster, och bara en seger på fem matcher, så imponerade AIK i går när det blev en solid 4-0-seger mot Södertälje. I den matchen höll Pavel Khomchenko sin första nolla för säsongen.

» AIK-forwarden Max Lindholm spelade fram till ett mål i går och har gjort poäng i åtta raka matcher. Ligans just nu längsta poängsvit.

» AIK-centern Fredric Weigel noterade en assist i går och har nu gjort 148 allsvenska assist. Två passningspoäng kvar till milstolpen 150 assist i HockeyAllsvenskan alltså.

» Efter poäng i fem raka matcher så har det varit en motig vecka för Troja som förlorat två raka derbyn i Småland: 3-6 mot HV71 och 3-5 mot Tingsryd. I dag väntar veckans tredje (!) derby i Småland när Västervik står för motståndet.

» Västervik slog tillbaka Vita Hästen med 5-2 i går och har poäng i fyra raka matcher.

» Lagen har mötts en gång i höst och då vann Västervik med 3-1.

» Trojas Oscar Öhman har gjort mål i sex raka matcher. Bara sju spelare har tidigare lyckats göra mål i sju raka matcher i HockeyAllsvenskan. Sällar sig Öhman till den skaran i dag?

» Trojas Oscar Öhman och Joakim Hillding har gjort poäng i sex raka matcher och kombinerat in 21 poäng tillsammans under det tidsspannet.

» Västerviks William Wiå sopade in ett hattrick i går. Det efter att forwarden gjort två mål på tio matcher innan dess.

» Kristianstad var ytterst nära att ta en ny trepoängare mot HV71 i går, men släppte in två mål i slutminuten och föll till slut med 4-5 efter straffar. Skåningarna hade innan den förlusten fyra raka trepoängare.

» Tingsryd vann derbyt mot Troja med 5-3 i går. Ett trendbrott för smålänningarna som innan dess hade två raka förluster.

» I fjol spelade Gustav Olhaver i Tingsryd. Nu spelar han i Kristianstad... och är het! Forwarden har gjort mål i tre av de fyra senaste matcherna.

» Kristianstad har tre raka trepoängare på hemmaplan.

» Lagen möttes i går och då vann MoDo med 5-2 i ett fullsatt Hägglunds Arena. Tex Williamsson var strålande i MoDo-buren och lagets toppkedja med Riley Woods, Sam Vigneault och Markus Modigs låg bakom fyra av fem mål.

» Björklöven har vunnit och förlorat varannan match sett över de sju senaste omgångarna.

» MoDo har tagit fem raka segrar.

» Björklövens Axel Ottosson har gjort poäng i fem raka matcher.

» MoDo-keepern Tex Williamsson har vaktat buren i fyra matcher i höst. Resultatet? Fyra segrar, 2,02 insläppta mål per match samt en räddningsprocent på 94,3 %.

» Karlskoga förlorade mot Mora i går och värmlänningarna har tre förluster på de fyra senaste matcherna.

» Västerås har en udda trend där man vunnit två matcher och förlorat två matcher om vartannat sett över de åtta senate omgångarna. Nu står laget på två raka vinster där det blev en 4-0-viktoria mot Almtuna i går.

» Lagen har mötts en gång i höst och då vann Karlskoga med 4-1 i ABB Arena.

» Karlskogas Henrik Björklund har gjort 198 allsvenska mål. Han är alltså bara två mål från att bli först någonsin att nå milstolpen 200 mål i HockeyAllsvenskan.

» Södertälje 0-4-föll mot AIK i går och laget har tre förluster i de fyra senaste matcherna.

» HV71 lyckades göra två mål i sista minuten mot Kristianstad i går vilket räddade matchen till övertid där man sedermera kunde avgöra på straffar. HV71 toppar tabellen och har vunnit tio av elva matcher i höst.

» Lagen möttes för tio dagar sedan och då vann HV71 med 5-0.

» HV71-forwarden Fredrik Forsberg är stekhet. Han gjorde tre poäng i går, har gjort mål i fyra raka matcher, har gjort elva poäng på fyra kamper och toppar poängligan med nitton poäng på elva matcher.

» HV71-backen Emil Andrae har gjort poäng i fem raka matcher.