Hemma
Troja-Ljungby
TRO
Borta
Karlskoga
BIK

Omgång 3: Albert Lyckåsen inför mötet med Troja-Ljungby

1 oktober 2021 09:00

I tisdags gjorde han sin första träning med laget, på onsdagen var det dags för debut när han klev in bredvid Johan Larsson på backsidan. Inför kvällens match mot nykomlingen Troja-Ljungby kollade vi läget med Albert Lyckåsen.


I tisdags kom lagets senaste nyförvärv på backsidan, Albert Lyckåsen, till Nobelhallen och körde sin första träning med laget. Ett drygt dygn senare klev han på spelarbussen för en roadtrip till Småland där onsdagens bortamöte med Tingsryd blev hans debut i BIK-dressen. En första framträdande som han efteråt fick beröm för av tränarna.

Vad passar väl bättre då än att passa på presentera Albert lite närmare och höra hans tankar om hur det varit att komma till Karlskoga, hur ser han ser på debuten och hur hans och lagets tankar går inför kvällens match mot serienykomlingen Troja-Ljungby?

”Det är klart att det är mycket nytt och det gäller att vara på hugget", konstaterar han på frågan om hur det har varit att komma till ett nytt lag där lagkamraterna redan hunnit bygga sin grupp i minst några månader. "Samtidigt är det väldigt kul och jag har kommit in bra i laget direkt, tycker jag."

Allt och alla är nu inte nya för honom:

”Nä, Lawner och jag har spelat tillsammans i juniorlandslaget (De tog båda JVM-guld med småkronorna säsongen 18/19, min anm). Sedan vet väl alla vem ’Daggen’ är, haha. Han har dömt mig några gånger. Han snackade jäkligt mycket och det stämmer ju bra.”

Berätta om vägen till BIK?

”Jag fick veta att de var intresserade av att få hit mig för resten av säsongen. Min förra säsong var inte så bra och jag behöver en trygg plats att vara på för att utvecklas. BIK känns perfekt för mig.”

Hur mycket visste du om klubben innan du kom?

”Inte jättemycket men min kompis Nikola Pasic har spelat här och han hade bara positivt att säga. Han tyckte att det var skitbra här.”

Berätta lite om dig själv?

”20 år gammal, från Bålsta. En vanlig kille, skulle jag säga. Jag spelar mycket padel och golf på fritiden…

…Padel och golf? Då känns det som om du kommer passa in fint i det här gänget!

”Haha, ja, jag har hört att det finns några spelare som håller den fanan uppe här i klubben.**

Albert tog sina första skär i Bålsta HC och stannade i klubben fram till gymnasiet då han bytte till Linköping HC där han gick hockeygymnasiet. Han debuterade i SHL med klubbens A-lag säsongen 19/20. Den säsongen blev det bara en match men sedan säsongen 20/21 har han tillhört A-laget. Förra säsongen blev det nio matcher i SHL innan han lånades ut till Tranås i Hockeyettan där han på totalt fem matcher gjorde 5 (1+4) poäng och till HockeyAllsvenska konkurrenten Mora IK där han på totalt tio matcher noterades för 4 (1+3) poäng. Ett ganska bra facit, sett till förutsättningarna.

”Ja, förra året blev lite hoppigt och sett till förutsättningarna var det väl en okej poängproduktion. Jag lånades först ut till Tranås och sedan till Mora, där jag blev skadad. Jag kunde inte spela hela matcher och tvingades kliva av i tre matcher på grund av skadan. Jag försökte verkligen lida igenom det men till slut gick det inte längre och jag fick avsluta säsongen i förtid.”

Skadan är numera läkt och Albert är mer än redo inför en ny säsong.

”Jag har haft en jättebra sommar och har kunnat träna på bra med Linköping. Direkt efter vaccinationssprutorna i somras var jag väl lite seg men nu är även det gjort, vilket är skönt. Nu känns allt väldigt bra!”

Hur skulle du vilja beskriva dig själv som spelare?

”Skridskostark. Jag försöker flytta pucken på ett bra sätt och hänga med upp i anfallet samtidigt som jag är stabil bakåt.”

Vilka mål har du inför säsongen här i BIK Karlskoga?

”Jag vill spela så mycket som möjligt och, framför allt, försöka göra det så bra som bara möjligt i varje match. Jag vill göra det bästa för laget varje dag.”

Albert spelade backpar tillsammans med Johan Larsson i debutmatchen och fick alltså beröm av tränarna för sin insats.

Hur ser du själv på din debut mot Tingsryd i onsdags?

”Jag hade mött dem en gång förut, med Mora, och då klev jag av efter en och en halv period så det var väl inte så kul. Det var skönt att vi vann igår och för egen del förstås att få den första matchen avklarad och börja komma in i laget och spelet. Min insats var väl helt okej, jag gjorde vissa saker bra men kan göra mycket saker bättre. En bra start att bygga vidare på, skulle jag vilja säga."

Roadtrip direkt - ett bra sätt att komma in i truppen?

"Perfekt eftersom man hänger ihop en stor del av dygnet och därför får ett ypperligt tillfälle att lära känna alla. Jag delar rum med David Lilja och det funkar bra - vi somnade direkt igår efter matchen. Vi tränade här i Växjö nu på morgonen (torsdag, min anm) och i kväll ska vi, på förslag från 'Daggen', gå på bio och se den nya James Bondfilmen. Ett bra sätt att koppla av!"

Dina tankar inför fredagkvällens match mot serienykomlingen Troja-Ljungby?

"Det gäller att vi kommer ut hårt från start. De har torskat sina båda matcher i inledningen och lär komma hungriga till matchen och dessutom med en stor publik i ryggen. Vi har sagt att det gäller att göra jobbet och att hålla oss till vårt spel."

Vad tar vi med oss respektive vill skruva lite på från 4-1-segern över Tingsryd i onsdags?

"Vi gjorde en hel del bra saker mot Tingsryd - vi höll dem till exempel på utsidan och vi gjorde fyra mål. Däremot behöver vi bli lite rakare i spelet och sätta passningarna bättre."