Tingsryd
TAIF

Tätt och spännande under Fredagshockeyn!

11 mars 2022 21:40

Fredagshockeyn bjöd på mycket spänning! Fyra av fem matcher slutade med uddamålet när HV71, Västerås, Karlskoga, Västervik och Tingsryd vann.

Södertälje - Tingsryd 2-3

» Stark vändning av Tingsryd! Södertälje hade 2-0 efter den första perioden, men Taif vände på tillställningen via tre raka mål i mittperioden.

» Daniel Rosengren vaktade buren för Tingsryd. Han motade 29 av 31 skott och noterade en räddningsprocent på 93,6 %.

» Tingsryd hade fem raka bortaförluster innan dagens seger. Laget säkrade också det allsvenska kontraktet inför kommande säsong.

» Södertälje åkte på fjärde raka förlusten och har bara en seger i de sju senaste kamperna.

Målskyttar Södertälje: Jacob Dahlström, Emil Aronsson
Målskyttar Tingsryd: Kim Tallberg, Alexander Lindelöf, Elias Gunnarsson

HV71 - Troja 3-2

» HV71, som redan är klara seriesegrare, plockade fjärde raka segern.

» HV71-centern Myles Powell gjorde poäng för tionde hemmamatchen i rad (och har gjort i samtliga hemmamatcher han spelat med klubben).

» Jonas Gunnarsson vaktade HV71-buren. Han motade 17 av 19 skott och noterade en räddningsprocent på 90,3 %.

» Troja har förlorat sju av de åtta senaste matcherna.

» 18-årige Victor Stjernborg levererade igen för Troja. Forwarden satte ett mål och har gjort poäng i samtliga fem allsvenska matcher som han spelat (fyra mål, fem assist).

Målskyttar HV71: Myles Powell, Taylor Matson, Jonathan Davidsson
Målskyttar Troja: Victor Stjernborg, Dennis Fröland

Västervik - Mora 2-1 (OT)

» Danny Kristo blev stor hjälte för Västervik efter att ha gjort det avgörande målet dryga minuten in på övertid. Kristo gjorde poäng för fjärde matchen i rad.

» Carl Lindbom vaktade Västervik-buren. Han motade 26 av 27 skott och noterade en räddningsprocent på 96,3 %.

» Västervik har vunnit sju av de nio senaste matcherna.

» Mora förlorade men plockade poäng för åttonde matchen i rad.

Målskyttar Västervik: Marcus Westfält, Danny Kristo
Målskyttar Mora: Johan Persson

Karlskoga - Vita Hästen 3-2 (PS)

» Åke Stakkestad blev hjälte för Karlskoga efter att ha avgjort på straffar.

» Lars Volden vaktade buren i Karlskoga. Han motade 35 av 37 skott och noterade en räddningsprocent på 94,6 %.

» Efter två raka förluster så blev Karlskoga ett vinnande lag igen.

» Vita Hästen har vunnit och förlorat varannan match sett över de fem senaste omgångarna.

» Tack vare dagens resultat så säkrade Vita Hästen det allsvenska kontraktet.

Målskyttar Karlskoga: Emil Öhrvall, Viktor Lennartsson, Åke Stakkestad
Målskyttar Vita Hästen: Jakob Stridsberg, Rihards Marenis

Björklöven - Västerås 4-6

» Svängig match! Västerås hade 4-1 i andra perioden, men Björklöven kom ikapp till 4-4 i den tredje perioden. Västerås fick dock sista ordet och vann med 6-4 till slut.

» Sviatoslav Grebenshchikov sköt sitt första allsvenska mål när han satte matchvinnande 5-4 i den tredje perioden.

» Västerås har vunnit åtta av de tio senaste matcherna.

» Björklöven hade sex raka vinster innan dagens förlust.

» Björklöven-backen Jesper Lindgren var poängbäst i matchen med två mål och en assist.

Målskyttar Björklöven: Jesper Lindgren 2, Axel Ottosson, Olle Liss
Målskyttar Västerås: Alexander Lunsjö, Marcus Bergman, Filip Wiberg, William Wikman, Sviatoslav Grebenshchikov, Ludvig Jardeskog