VVIK

Uddamålsförlust mot Västervik

23 februari 2022 21:35
Hockeyallsvenskan

HV71 förlorade på onsdagskvällen med 2–3 när Västerviks IK gästade Husqvarna Garden. Periodsiffrorna skrevs till 1–2, 1–1, 0–0. Fredrik Forsberg och Myles Powell gjorde målen i HV71.

HV71 fick inte riktigt den starten på matchen man önskat. Redan i den andra spelminuten slarvade man i uppspelsfasen och Tim Wahlgren fick öppen gatan mot Jonas Gunnarsson och 0–1 var ett faktum efter 1:07. Några minuter senare var det dags igen. Denna gång var det Brett Supinski som fick öppet läge i skottsektorn och bortalaget hade 0–2 efter 5:13. HV71 tog timeout och spelade upp sig en aning efter de båda Västervik-målen. Efter knappt 16 minuter fick hemmalaget chansen att spel fem mot fyra och som så många gånger förr höll sig Fredrik Forsberg framme och gjorde reduceringspucken 1–2. Assist för målet stod Chad Billins för och med den poängen tangerade han backrekordet på tolv raka matcher med poäng som Johan Åkerman har med Skellefteå från säsongen 05/06. I slutet av perioden åkte Daniel Bertov på ett matchstraff och bortalaget fick möjligheten att spel fem mot fyra i fem minuter.

HV71 låg på för reducering
I inledningen av den andra perioden ökade Västervik på sin ledning till 3–1 under HV71:s femminutersutvisning. Det var Sebastian Benker som höll sig framme på en retur och petade in målet efter 31 sekunder. HV71 låg på för reducering och man skapade flera fina chanser men efter halva perioden var ställningen fortsatt 1–3. 13:18 in i den andra perioden stod Emil Andrae för ett högklassigt nummer när han hittade en helt fri Myles Powell till höger om målvakten Carl Lindbom. Kanadensaren fick öppet mål och gjorde förmodligen ett av sina enklare mål i karriären när han stötte in pucken till 2–3.

Mållöst i den tredje perioden
I den tredje perioden försökte HV71 forcera en reducering, men den där riktiga skärpan i av sluten saknades ikväll och Västervik kunde hålla undan sin 3–2-ledning och bärga alla tre poäng denna kväll.

HV71 – Västerviks IK 2–3 (1–2, 1–1, 0–0)