Matchrapport

Det var publikfest i Hägglunds Arena under onsdagskvällen när MoDo gästades av Kristianstads IK.

Efter en målsnål första period blev det proppen ur i andra.

MoDo vann tillslut med 4–3.

Det var MoDo som öppnade matchen piggast och förde spelet inledningsvis. MoDo skapade ett flertalet farliga målchanser utan att få någon utdelning. Istället var det gästerna som snodde åt sig pucken i offensiv zon halvvägs in i perioden och kunde ta ledningen med 0–1. Kort efter fick hemmalaget chans i numerärt överläge men sista passning satt inte riktigt och det blev inget powerplay-mål. Sista fem minuterna av perioden bjöd på målchanser åt båda hållen och efter 20 minuters spel stod det fortsatt 0–1 till gästerna.

I andra perioden skruvade hemmalaget upp tempot och det gav resultat. Kort in i den andra perioden serverar Filip Sveningsson en fri Erik Karlsson som kunde kvittera matchen till 1–1. Kort därefter fick MoDo chans igen i spel i numerärt överläge. Då passade nyförvärvet Nikolajs Jelisejevs på att presentera sig för hemmapubliken när han pricksköt in 2–1.

MoDo fortsatte åka mer skridskor än bortalaget och en lyckad forechecking av Sylwander ledde fram till 3–1 när en frispelad Max Tjernström kunde runda Kristianstadsmålvakten.

Gästerna såg inte riktigt ut att hänga med i mittakten och innan perioden var slut hade Daniel Mannberg gjort 4–1 efter att ha blivit vackert framspelad av Pontus Näsén.

I den tredje perioden sjönk tempot en aning. Hemmalaget blev lite passivt och bjöd in Kristianstad i matchen. Efter knappa åtta minuters spel fick gästerna med sig en något turlig reducering till 4–2. Mattias Karlin var inte nöjd med hur hans mannar agerade och tog en timeout direkt efter reduceringen.

Efter timeouten fortsatte spelet att bölja fram och tillbaka där båda lagen skapade klara målchanser men där målen uteblev. Med dryga två minuter kvar av matchen tog Kristianstad ut målvakten och med minuten kvar lyckades bortalaget få till en reducering till 4–3. Gästerna tog en timeout och gick för en kvittering men MoDo kunde hålla undan och vinna matchen med 4–3.

NÄSTA MATCH

Ni kommer väl till Hägglunds Arena på fredag kväll? Då är det hemmamatch mot Tingsryd och vi dukar upp med Ladies Night, happy hour och möjlighet till dryckesprovning i samband med matchen. Mer läsning och länkar till bokning hittar ni här.