11 februari 2022 21:25

Vita Hästen tog två poäng efter övertidsvinst.

Mikael Johansson efter Västervik

Period 1

Hemmalaget öppnade starkt och efter några minuter trampade Rihards Marenis in framför mål, dock utan att lyckas trycka in pucken i mål. Erik Borg åkte ut på 2+2 för high sticking innan domarna via videogranskning kunde se att Borg var oskyldig till förseelsen. Istället kunde Marenis få en ny chans och kunde vispa upp pucken i bortre krysset efter en mycket vacker framspelning av Marcus Eriksson. 1-0!

Lagen turades om att skapa chanser. Colby Sissons fick pucken efter en genomåkning och var ytterst nära att trycka in 2-0, men målvakten klarade.

Västervik skapade mer ju längre perioden gick och med dryga fem minuter kvar kunde man trycka in 1-1 bakom Adam Ohre.

Jonathan Racine åkte ut för hooking och Västervik utnyttjade tillfället till att göra 1-2.

Period 2

Västervik hade det mesta av spelet i början och gjorde också 1-3 efter nästan fyra minuter. Man hade också en ramträff minuten senare.

Vita Hästen tappade dock inte humöret utan lyfte spelet igen och bara halvminuten senare kunde Rihards Marenis göra sitt andra mål för kvällen. 2-3!

Hemmalaget var inte nöjda där och ett par minuter senare kunde Fabian Ilestedt runda kassen och trycka in kvitteringen!

Sju minuter in åkte Corey Mackin på en utvisning för slashing. Efter att ha spelat ett magnifikt boxplay i en minut drog lagen på sig varsin utvisning efter en stökig situation hos Adam Ohre.

Jakob Stridsberg åkte på en rejäl tackling som såg ut att vara en armbåge mot huvudet och blev liggande bakom mål. Ingen utvisning dömdes ut.

Vita Hästen låg på och skapade flera bra lägen men lyckades inte trycka in pucken. Västervik åkte på en utvisning för holding med fem minuter kvar. Hemmalaget skapade bra tryck och lyckades hela tiden vinna tillbaka pucken, men Västervik stod emot och utvisningen blev mållös.

Marcus Eriksson åkte ut för hooking med 1,5 minut kvar och Västervik åkte på en utvisning minuten senare när Vita Hästen åkte till sig ett farligt läge shorthanded.

Period 3

Vita Hästen utnyttjade sitt powerplay till att skapa lite tryck i början av perioden. Västervik drog också på sig ett lagstraff för delaying the game ett par minuter in. Hemmalaget tryckte på men gästerna höll emot.

Jonathan Racine åkte ut för roughing efter 7 minuter. Västervik hann inte spela länge i powerplay innan man drog på sig en utvisning för slashing.

Colby Sissons åkte ut för hooking efter tolv minuter. Hemmalaget stod emot bra och Västervik skapade inte särskilt mycket.

Vita Hästen öste på för fullt de sista minuterna och skapade flera farliga lägen men tiden rann ut och matchen gick till förlängning. Skotten slutade 21-24.