MoDo

Förlust borta mot Mora

11 februari 2022 21:26
MATCHRAPPORT

Efter tre raka segrar fick MoDo se sig besegrat borta mot Mora på fredagskvällen. Laget vaknade lite för sent och fick se sig besegrat med 4–3 i Smidjegrav Arena.

Det var Mora som var hetast inledningsvis på sin hemmapklan, men MoDo skötte samtidigt det defensiva väl under upptakten av matchen. Undan för undan kom också gästerna in i saker och ting och efter ett par långa, tunga byten i anfallszon halvvägs in i första perioden undrade nog en del när MoDo skulle ta ledningen.

I en spelvändning satte dock Mora plötsligt 1–0, vilket var en kalldusch som heter duga för ett MoDo som såg ut att ha tagit kommando över matchen. Och som om det inte vore nog med den kallduschen så fick Ö-vikslaget spela tre mot fem kort därefter och med två spelare fler på isen så lyckades Mora också göra 2–0.

Även fast det återstod 45 effektiva minuter av matchen när 2–0 föll kunde MoDo aldrig få kontakt med hemmalaget målmässigt den här kvällen efter dessa ödesminuter.

Visst, i tredje perioden satte MoDo inte bara ett utan tre mål totalt, men de kom tyvärr för sent och Mora gick vinnande ur striden med 4–3 i slutänden.

Niklas Folin, Oscar Pettersson och Riley Woods nätade för MoDo men ett hemmamål i tom bur – när Henrik Tikkanen var i båset och MoDo satsade med sex utespelare – kom att skilja lagen åt i slutänden.

Spelmässigt finns det en del att slipa på för MoDo, men positivt är att laget har chans till revansch mot Mora redan på söndag, då det är ett returmöte mellan lagen i Hägglunds Arena.

Du kommer väl och stöttar MoDo på plats? Det är gratis inträde för alla upp till 12 år och vi har fina erbjudanden på biljetter på sittplats. Säkra din biljett på modo.ebiljett.nu och kom och bär laget till en seger igen!