30 januari 2022 18:07

Det blev seger i sista ordinarie mötet mot Dalkarlarna.

Tony Zabel efter Mora: "Vi kommer ut oerhört starkt"

Period 1

Vita Hästen inledde piggt. Efter fyra minuter åkte dock Jakob Stridsberg ut för tripping och när Colby Sissons åkte ut för crosschecking två minuter senare var det nog många som mindes AIK-matchen där Vita Hästens sju utvisningar blev matchavgörande. Dock kunde Alexander Ljungkrantz dra iväg, spela över pucken till Jakob Stridsberg på andra sidan och ta emot en passning framför m¨l där han snyggt styrde upp pucken över axeln på målvakten. 0-1 i numerärt underläge!

Matchen rullade på. Mora hade en riktigt stark period men minuten senare vände trycket och nu låg Vita Hästen på i ett riktigt tungt anfall som slutade med att Hmapus Falk kunde trycka in 0-2!

12 minuter in åkte Mora på sin första utvisning och Vita Hästen fick spela powerplay. Det gjorde man med den äran och Jakob Stridsberg kunde panga i 0-3! Där fick Mora nog och bytte målvakt.

Dramatiken var inte slut än. Philip Alftberg blev utvisad för high sticking med drygt två minuter kvar, även om det såg ut att vara pucken som hamnade i ansiktet på motståndaren och inte Philips klubba.

Colby Sissons åkte dessutom på fem minuter plus game för illegal check to the head med halvminuten kvar av perioden.

Period 2

Andra perioden inleddes alltså med powerplay för Mora och efter dryga två minuter kunde Mora reducera till 1-3. Halvminuten senare åkte Alexander Falk ut för hooking men inga mål föll.

Halvvägs in i perioden kunde dock Mora reducera igen efter att Måns Carlsson blivit framspelad framför Jesper Myrenberg i mål. Ett par minuter senare fick Vita Hästen spela i numerärt överläge igen men kunde inte göra mål. Mora drog på sig ytterligare en utvisning ett par minuter senare och medan utvisningen var avvaktande drog man på sig ytterligare en och Vita Hästen fick spela fem mot tre i två minuter. Dock kunde Ludwig Stenholm panga in 2-4 med minuten kvar av perioden.

Period 3

Gästerna stängde ner spelet effektivt under första halvan av perioden, främst genom att själva gå till långa anfall. Med fem minuter kvar kunde gamla Vita Hästen-bekante Alexandre Lavoie klacka in 3-4 och då såg nog många en tuff slutforcering från hemmalaget komma.

Istället drog Mora på sig en boarding-utvisning och Rihards Marenis kunde snärta in 3-5 lågt till höger om målvakten på pass från Marcus Eriksson. Med minuten kvar åkte samma Eriksson ut för hooking i en märklig situation och protesterade till sig ytterligare en tvåa för abuse of officials.

Erik Borg och Måns Carlsson drog på sig varsin tvåa med halvminuten kvar och sekunder senare kunde Cory Mackin prickskjuta in 3-6 i det tomma målet från egen zon.

Skotten slutade 44-26.