Rafflande när två lag tog viktiga segrar!

13 mars 2022 21:10

Söndagen bjöd på tre matcher i HockeyAllsvenskan! Södertälje och Tingsryd tog tunga och viktiga segrar mot Vita Hästen respektive AIK medan Björklöven till slut kunde övertidsvinna mot Troja.

Vita Hästen - Södertälje 3-4 (OT)

» Hoppet lever för Södertälje om att undvika Playout. Laget 4-3-vann mot Vita Hästen på övertid. Det innebär att SSK, som just nu är näst sist i tabellen, har tre pinnar upp till Almtuna på säker mark inför den sista omgången. Det är också tajt i målskillnaden med Almtuna på -45 och Södertälje på -49.

» Vita Hästen ledde med 3-1 efter två perioder, men Södertälje kom ikapp till 3-3 under den tredje akten och sedan avgjorde Emil Aronsson på övertid.

» Södertälje vann skotten med 37-29.

» Södertälje hade fyra raka förluster innan dagens seger.

» Vita Hästen har förlorat tre av de fyra senaste matcherna.

Målskyttar Vita Hästen: Josh Wilkins 2, Ludwig Stenlund
Målskyttar Södertälje: Andreas Hjelm, Albert Sjöberg, Daniel Ljungman, Emil Aronsson

AIK - Tingsryd 1-4

» Tingsryd mer eller mindre säkrade en plats i slutspelet i och med dagens seger. Taif är tia i tabellen och har tre poäng och tolv plusmål ner till Vita Hästen inför den sista omgången.

» Tingsryd gick upp till 4-0 redan efter drygt halva matchen och då var matchen avgjord.

» Tomas Rydén i Tingsryd-målet motade 43 av 44 skott och noterade en räddningsprocent på 97,7 %.

» Tingsryd har vunnit tre av de fyra senaste matcherna.

» AIK åkte på tredje raka förlusten.

Målskyttar AIK: Valdemar Johansson
Målskyttar Tingsryd: Kim Tallberg 2, Jakob Heljemo, Allan McShane

Björklöven - Troja 3-2 (OT)

» Björklöven hade 2-0 efter en dryg period men Troja kom ikapp till 2-2. Löven fick dock sista ordet sedan Axel Ottosson avgjort på övertid.

» Jesper Lindgren spelade fram till två mål och Björklöven-backen gjorde därmed poäng för sjätte matchen i rad.

» Björklöven vann skotten med hela 32-18.

» Björklöven har vunnit sju av de åtta senaste matcherna.

» Troja har förlorat åtta av de nio senaste matcherna.

Målskyttar Björklöven: Mattias Nörstebö, William Eriksson, Axel Ottosson
Målskyttar Troja: Dennis Fröland, Julius Vähätalo