11 mars 2022 21:26

Det blev en poäng mot värmlänningarna.

Tony Zabel och Gints Meija efter Karlskoga.

Period 1

Karlskoga öppnade starkt och hade tidigt ett par halvfarliga avslut. Det tog nästan fyra minuter innan Vita Hästen hade pucken under kontroll i hemmalagets zon första gången. Karlskoga fick ett friläge framför Jesper Myrenberg efter fem minuter och försökte spela sig fram till öppet mål men Narijus Alisauskas kunde avvärja.

Gästerna hade bra perioder, men Karlskoga var starkare och pressade på i långa stunder. Därför var det lite överraskande när Jakob Stridsberg kastade in en puck mot mål och den gick in bakom en skymd Lars Volden efter 12:19! 0-1!

Karlskoga lyfte spelet igen. Men knappa minuten kvar åkte Elliot Lorraine ut för tripping men resultatet stod sig perioden ut. Skotten slutade 12-7 i en period där Karlskoga hade det mesta av spelet men Vita Hästen gjorde mål.

Period 2

Vita Hästen började alltså perioden i numerärt underläge men Rihards Marenis hade den farligaste målchansen när han försökte få till en backhand framför Lars Volden i motståndarmålet. Gästerna klarade av utvisningen men minuten senare kunde Emil Öhrwall ta in pucken i gästernas zon, åka in mot Jesper Myrenbergs högra tekningscirkel och prickskjuta in 1-1 mellan benskydden.

Bortalaget gav inte tappt utan lyfte spelet och kom i flera farliga lägen som tvingade Volden till ingripanden.

Målkytten Stridsberg åkte ut för interference efter sex minuter. Utvisningen blev mållös och när Stridsberg kom in igen kom Vita Hästen i ett hyfsat läg som slutade med skott.

12 minuter in hade gästerna en riktigt bra period, snurrade runt och ställde kluriga frågor till Karlskoga, men pucken höll sig på utsidan.

Istället kunde Karlskoga sticka upp i ett ströanfall och kasta iväg en puck mot mål som tyvärr gick in. 2-1.

Karlskoga åkte på en mållös utvisning för roughing med fyra minuter kvar. Skotten slutade 7-15. Om första perioden var Karlskogas spelmässigt och Vita Hästens målmässigt var den andra raka motsatsen.

Period 3

Lagen turades om att skapa lägen i början. Dryga två minuter in gick Vita Hästen till anfall genom Erik Borg, Marcus Eriksson och Rihards Marenis och efter vackert passningsspel kunde Marenis trycka in kvitteringen vid vänstra stolpen!

Karlskoga drog på sig en utvisning efter fem minuter, men det var inte det bästa powerplayet för säsongen. Karlskoga fick ett friläge som Jesper Myrenberg gjorde en fenomenal räddning på. Karslskoga hade även ett stolpskott innan gästerna drog på sig ett lagstraff för too many players.

Gästerna kastade in mycket puck och jagade efter och mötte upp Karlskoga högt upp och så vägde spelet länge fram och tillbaka. Mitten av perioden var en lång spelsekvens utan avbrott och Vita Hästen hade mycket puck och ett par farliga lägen.

Vita Hästen spelade bra och skapade riktigt bra lägen, men tyvärr drog man på sig ytterligare en utvisning för too many players med fem minuter kvar. Karlskoga hade dock förtvivlat svårt att ens komma in i bortalagets zon och när utvisningen var över lyfte Vita Hästen spelet direkt igen.

Karlskoga lyfte spelet sista minuten men Vita Hästen höll emot och tiden rann ut. Skotten slutade 5-12 och Vita Hästen gjorde en riktigt bra period men lyckades dra på sig två utvisningar för too many players.