AIK
AIK

40 mål och många täta matcher!

17 december 2021 21:35

Fredagshockeyn bjöd på 40 mål och många heta matcher! Segrare blev Björklöven, Mora, Almtuna, Karlskoga, Vita Hästen, Kristianstad och HV71.

Björklöven - MoDo 7-3

» Vilket målkalas! Björklöven hade 3-0 efter nästan halva matchen, och även om MoDo närmade sig så kom man aldrig i kapp.

» Två av de offensiva giganterna i Björklöven var Jesper Lindgren, två mål och en assist, samt Axel Ottosson, fyra assist.

» Alexander Wiklund skrev under ett nytt tvåårskontrakt inför nedsläpp, sedan gick han ut och sköt 1-0 efter tre och en halv minut. Hyfsad kontraktseffekt!

» Alex Hutchings sköt 3-0-målet och kanadensaren nådde därmed milstolpen 200 poäng i HockeyAllsvenskan. Björklöven-forwarden är den förste nordamerikanen och den tredje utländska spelaren (efter Morten Green och Niklas Fogström) att nå den poängplatån.

» Markus Modigs noterades för 2-3-reduceringen och MoDo-forwarden gjorde därmed mål för sjunde matchen i rad. Han är den blott nionde spelaren som lyckats bygga en så lång målsvit. Rekordet är på åtta raka målmatcher. Tangerar Modigs rekordet i morgon?

» Detta är ett dubbelmöte och lagen möts i morgon igen, då i Hägglunds Arena.

Målskyttar Björklöven: Jesper Lindgren 2, Alex Hutchings 2, Alexander Wiklund, William Eriksson, Gustav Possler
Målskyttar MoDo: David Bernhardt, Markus Modigs, Mikkel Aagaard

Västerås - Mora 2-3

» Släkten är värst, som vanligt. Alexandre Lavoie lämnade nyligen Västerås för spel i Mora. Väl tillbaka i sin gamla hemmaarena så blev kanadensaren målskytt och hade därmed del i dalalagets 3-2-seger.

» Matteus Ward fick chansen i Mora-kassen efter att Andreas Ljunggren fått starta nio raka matcher. Ward motade 26 av 28 skott och noterade en räddningsprocent på 92,9 %.

» Mora har vunnit tre av de fyra senaste matcherna.

» Västerås fick uppleva dubbelt trendbrott. Innan dagens förlust hade västmanlänningarna fem raka segrar och sju raka vinster på hemmaplan.

Målskyttar Västerås: Lukas Zetterberg, Filip Wiberg
Målskyttar Mora: Lukas Wernblom 2, Alexandre Lavoie

Almtuna - AIK 4-2

» Vilken succéåterkomst till Almtuna för målvakten Viktor Andrén! Keepern, som värvades loss från Brynäs i går, motade 25 av 27 skott och noterade en räddningsprocent på 92,6 %.

» Jesper Norbäck var den offensiva härföraren för Almtuna. Han sköt två mål och satte bland annat det matchvinnande 3-1-målet.

» Almtuna har vunnit tre av de fyra senaste matcherna.

» AIK åkte på tredje raka förlusten.

Målskyttar Almtuna: Jesper Norbäck 2, Tobias Liljendahl, Pelle Hedlund
Målskyttar AIK: Valdemar Johansson, Maksims Semjonovs

Södertälje - Karlskoga 2-3

» Stark vändning av Karlskoga! Södertälje hade 2-0 efter halva matchen, men BIK vände via tre raka mål.

» Formstarke Aleksi Rekonen matade in matchvinnande 3-2 mitt i den tredje perioden och finländaren gjorde därmed poäng för femte matchen i rad.

» Marcus Hellgren vaktade buren i Karlskoga. Han motade 41 av 43 skott och noterade en räddningsprocent på 95,4 %.

» Karlskoga plockade tredje raka segern.

» Södertälje åkte på fjärde raka förlusten.

Målskyttar Södertälje: Villiam Haag, Matt Marcinew
Målskyttar Karlskoga: Sebastian Fakt, Kalle Jellvert, Aleksi Rekonen

Vita Hästen - Troja 5-3

» Det stod 3-3 efter två perioder. Sedan avgjorde Vita Hästen bataljen via två mål inom loppet av knappa två minuter i den tredje perioden.

» Filip Cruseman var en av de offensiva härförarna för Vita Hästen med två mål och en assist.

» Vita Hästen hade innan dagens vinst två raka förluster.

» Troja hade två raka vinster innan dagens förlust. Detta var smålänningarnas åttonde raka förlust på bortaplan.

Målskyttar Vita Hästen: Filip Cruseman 2, Ludwig Stenlund 2, Erik Borg
Målskyttar Troja: Daniel Karlsson, Dennis Fröland, Arvid Degerstedt

Tingsryd - HV71 0-4

» Jonas Gunnarsson vaktade HV71-buren. Han motade samtliga 20 skott och höll alltså nollan.

» Måns Lindbäck sköt 1-0 för HV71 och han bröt därmed en sju matcher lång måltorka.

» HV71 har vunnit tre av de fyra senaste matcherna.

» Tingsryd har två raka segrar innan dagens förlust.

Målskyttar Tingsryd: -
Målskyttar HV71: Måns Lindbäck, Chad Billins, Jesper Kokkonen, Pontus Netterberg

Västervik - Kristianstad 0-2

» Frederik Dichow vaktade Kristianstads målbur. Den danske keepern motade 50 (!) skott och höll alltså nollan.

» Backarna ledde vägen för Kristianstad då båda målen gjordes av backar: Viktor Grahn och Erik Flood.

» Kristianstad bröt en tre matcher lång förlustsvit.

» Västervik blev poänglöst i Plivit Arena för första gången den här säsongen.

» Detta är ett dubbelmöte och lagen möts i morgon igen, då i Kristianstads Ishall.