17 december 2021 21:27
MATCHRAPPORT

Det är dukat för hockeyfest under veckoslutet men särskilt mycket fest blev det, tyvärr, inte för MoDo Hockey under fredagen.

Björklöven gick vinnande ur den första av helgens två bataljer och MoDo får ladda om och ta revansch på hemmaplan på lördag kväll.

Det blev en kalldusch tidigt i första perioden i Winpos Arena i Umeå när Riley Woods åkte ut för en hög klubba. Hemmalaget satte 1–0 i det efterföljande numerära överläget och MoDo fick jobba i uppförsbacke från start.

Spelmässigt blev målet lite av en väckarklocka, om än bara för ett litet tag. Gästerna snurrade på rätt skapligt i Björklövens zon i några byten efter ledningsmålet, men hade svårt att få till riktigt farliga lägen och fastnade ofta med avsluten på täckande hemmaspelare (vilket kom att bli något av en följetong under kvällen).

Sedan kom 2–0 till Björklöven i en spelvändning, vilket på sätt och vis punkterade MoDos spel i perioden och på det stora hela var det slarvigt från gästernas håll under de inledande 20 minuterna.

Förhoppningen var en fin start sedan på andra perioden i jakten på en vändning, men det blev precis tvärtom för MoDo. Björklöven satte tidigt 3–0 – och uppförsbacken blev givetvis därefter.

MoDo repade dock mod trots den tunga starten och när Karl Johansson satt utvisad för en interference klev ledaren av backarnas poängliga, David Bernhardt, fram och klappade till och satte 3–1.

Mindre än fem minuter senare reducerade MoDo än en gång när Markus Modigs noterades i målprotokollet – för sjunde (!) matchen i rad. Ligans poängkung behövde dock inte själv peta pucken över mållinjen utan fick god hjälp av hemmaspelare i en tilltrasslad situation framför må¨l.

Frågan var om fredagskvällen skulle bjuda på ännu en vändning för MoDo, som haft en förmåga att tråckla sig ur alla möjliga knepiga situationer tidigare den här säsongen.

Svaret blev tyvärr nej. Björklöven utökade sin ledning igen i slutet av andra perioden och när lagen gick till pausvila var det än en gång ett tvåmålsunderläge som MoDo såg framför sig.

Visst, Mikkel Aagaard skänkte MoDo hopp när han styrde in ännu en reducering drygt halvvägs in i andra perioden, men efter ett slarvigt byte och friläge för Björklöven var det återigen två mål upp för MoDo och den här gången kunde laget inte studsa tillbaka än en gång. Det blev till slut 7-3 till Björklöven, det sista målet kom i tom bur.

Nu får MoDo ladda om batterierna och åka hem och ta revansch redan på lördag kväll, när det är Björklöven som kommer på besök i Hägglunds Arena.

Matchen startar 18.00 men vi råder alla som ska har biljett att komma så tidigt som möjligt, helst redan klockan 16.00 när arenan öppar, för att vara säkra på att hinna in till matchstart. Det blir både kontroll av vaccinationsbevis och visitation av alla besökare.