En poäng mot Karlskoga

15 december 2021 21:14

Ytterligare en jämn match mot Karlskoga slutade med en poäng efter förlängning.

Period 1

En jämn period där Vita Hästen hade ett farligt läge precis i inledningen. Annars hade Karlskoga aningens mer puck i inledningen men Vita Hästen kom tillbaka och tog för sig och vann skotten med 5-7 trots att man drog på sig två utvisningar mot Karlskogas enda.

Powerplayet inleddes lite udda då Karlskoga fick ett väldigt fint läge som Jesper Myrenberg kklarade och där spelet vände på en femöring och gav Filip Cruseman ett friläge. Tyvärr blev han upphunnen av en jagande Karlskoga-back.

Period 2

Även den andra perioden var en jämn tillställning. Mycket ställningskrig, många närkamper och mycket kamp om puck. Karlskogas gamla Vita Hästen-bekante Wilhelm Westlund åkte ut för tripping efter en dryg minute, Vita Hästen drog på sig kvällens andra utvisning för too many players on the ice några minuter senare men målen lyste med sin frånvaro.

Första målet föll istället i mitten av perioden när Josh Wilikins fick fram pucken till Jimmy Andersson som pricksköt in 0-1 från högra tekningscirkeln.

Glädjen varade dock bara ca 20 sekunder innan Gustaf Franzén kunde kvittera.

Period 3

Perioden inleddes med ett märkligt läge där Jesper Myrenberg försökte spela pucken bakom mål, men där pucken fastnade och fångades upp av Karlskoga som kunde sätta ledningsmålet 2-1 i nära nog öppen bur.

Alexander Ljungkrantz hade strax därefter ett riktigt farligt läge framför Lars Volden i hemmalagets mål men pucken tog i stolpen och studsade ut.

Spelet gick fram och tillbaka. Karlskoga hade kanske lite mer av spelet än gästerna. Nästan 13 minuter in fick Colby Sissons ett friläga och gjorde inget misstag när han snärtade upp pucken i krysset. 2-2!

Spelet rullade på men inget av lagen kunde förvalta sina chanser. Skotten slutade sammanlagt 26-22.

Förlängning

Båda lagen skapade chanser. Karlskoga hade ett tre-mot-ett-läge och minuterna senare drog David Lilja med sig Jesper Myrenberg och hans klubba bort från mål och Wilhelm Westlund kunde lyfta in pucken i det nästan tomma målet. Målet godkändes efter videogranskning med motiveringen att Lilja blev tacklad in i Myrenberg.