IFB

Övertidsförlust mot Björklöven

17 november 2021 21:23

Vita Hästen gjorde en stark match mot Björklöven men förlorade på övertid.

En övertidsförlust som togs med jämnmod. Om Tony tyckte att vi tog flera steg tillbaka i förra matchen mot Troja-Ljungby, så tyckte han att vi gjorde en helt okej match mot Björklöven. Rihards tyckte att det var skönt att få spela match och få bidra till laget efter att bara ha fått träna under ett par veckor.

Period 1

Matchen var dryga minuten gammal när Christopher Fish åkte ut för goaltender interference. Halva utvisningen gick åt och Marcus Eriksson var väldigt nära att snappa åt sig pucken till ett friläge, men istället kunde Björklöven snärta in 1-0.

Filip Cruseman fick ett jätteläge framför mål men målvakten räddade. Minuten senare kunde Corey Mackin jaga ikapp pucken och spela fram återvändande Jimmy Andersson framför mål som kunde stöta in kvitteringen. 1-1 efter fyra minuter!

6:10 åkte Elliot Lorraine ut för hooking. Björklöven passade runt en del men kom inte närmare än ett stolpskott.

I samband med powerbreaket åkte Björklövens x ut och Vita Hästen fick spela powerplay. Hemmalaget spelade runt och hittade som vanligt fina öppningar, men den här gången kunde inlånade Rihards Marenis trycka in pucken! Därmed hade båda nyförvärven gjort mål!

Vita Hästen fortsatte att ösa på och var ytterst när att trycka in ytterligare mål till stående ovationer från publiken.

Skotten slutade 12-8. Ledningen var inte alls oförtjänt för hemmalaget.

Period 2

Spelet böljade lite fram och tillbaka och man fick inte riktigt någon tydlig matchbild i inledningen av andra. Björklöven skapade några farliga chanser och tog över spelet alltmer efter de inledande minuterna. Vita Hästen stack upp i spridda kontringar, men det kändes närmare till ett kvitteringsmål än till ytterligare ledningsmål för hemmalaget.

Precis då tappade Björklöven pucken bakom eget mål, Ludwig Stenlund snappade upp den och spelade fram till Rihards Marenis framför mål som inte gjorde några misstag utan tryckte in 3-1 efter 7:50!

Gästerna ökade trycket och hade det mesta av spelet, men Vita Hästen stod upp bra och höll Björklöven på utsidan större delen av tiden.

Efter 12:44 kunde dock inte hemmalaget stå emot längre när Björklövens Jesper Lindgren fick pucken, gled närmare högra tekningscirkeln och tryckte in pucken vid Jesper Myrenbergs bortre stolpe.

Efter gästernas reducering lyfte hemmalaget spelet och lyckades äntligen organisera lite eget anfallsspel. Med fyra minuter kvar drog Björklövens Axel Ottosson på sig en utvisning för hooking. Det var svårt för hemmalaget att få till något ritkigt bra powerplay. I slutet hade man en farlig styrning där ingen riktigt såg ut att ha koll på pucken. I momentet efteråt fick Björklöven ett friläge som Myrenberg klarade.

Elliot Lorraine åkte ut för high sticking med halvminuten kvar. Skotten slutade 6-15 och det speglade matchbilden rätt väl. Björklöven satte upp ett högre tempo och även om hemmalaget stack upp då och då och utökade ledningen, så var det gästerna som ägde det mesta av spelet.

Period 3

Björklöven inledde perioden i numerärt överläge och satte ett visst tryck men hemmalaget höll ut och stod upp.

Det dröjde drygt tre minuter innan Vita Hästen kunde gå till anfall, men då fick man till ett bra skottläge.

Hemmalaget tog sig allt oftare in i anfallszon och fick iväg bra avslut. Björklöven vände dock upp och med 6:09 på klockan kunde Olle Liss på något märkligt sätt få in kvitteringen.

Jonathan Racine åkte ut för closing hand on puck efter 7:20, en utvining man klarade av utan större svårigheter. Rihards Marenis uppehöll hela motståndarlaget med en liten tur runt deras zon innan han spelade hem pucken till egen back.

Spelet gick fram och tillbaka. Båda lagen skapade chanser, samtidigt som det emellanåt såg lite avvaktande ut.

Vita Hästen tog timeout efter 16:29.

22 sekunder senare pangade Jimmy Andersson in 4-3 efter att ha fått pucken levererad framför mål av Ludwig Stenlund!

Det tog dock bara dryga minuten innan William Eriksson återigen kunde kvittera.

3-14 slutade skotten, sammanlagt 22-41. Kändes inte riktigt så ojämnt. Björklöven hade mycket spel emellanåt, men Vita Hästen ryckte upp sig jämfört med andra perioden.

Förlängning

Förlängningen såg ut som de brukar, mycket spel fram och tillbaka. Vita Hästen ägde inledningen, Björklöven kom tillbaka och med drygt tre minuter på klockan kunde gästernas Alex Hutchings trycka in vinstmålet.