TRO

Vinst mot Troja-Ljungby

14 november 2021 17:16

Vita Hästen tog tredje raka segern när man besegrade Troja-Ljungby med 5-2!

Både Tony Zabel och Jonathan Racine var nöjda med segern och att vi producerade fem mål. Tony Zabel tyckte dock att vi tog flera steg tillbaka idag och var väldigt tacksam över Adam Ohres insats i mål. Jonathan Racine tyckte att vi kanske blev lite övermodiga.

Period 1

Lagen turades om att skapa lägen inledningsvis. Efter 4:18 åkte gästernas Carl Ernstig ut för slashing. Vita Hästen ställde upp ett hyfsat powerplay men kom aldrig till de riktigt farliga avsluten. Istället kunde Troja utnyttja slarv i passningsspelet och bryta upp till en kontring där Joakim Hillding satte 0-1 under Adam Ohre.

Minuten senare fick Hampus Olsson tag i pucken och satte av mot mål och tvingade Trojas Joakim Hillding att ta en trippingutvisning. Vita Hästen skapade återigen ett bra powerplay där Marcus Eriksson hittade öppnanade passningar och Colby Sissons sköt, men inga mål.

Vita Hästen låg på och skapade mycket men Troja-Ljungby stod emot. Christopher Fish försökte valla in pucken mot målvakten men lyckades inte riktigt.

Skotten slutade 13-2. Vita Hästen ägde spelet men Troja gjorde målet.

Period 2

Andra perioden inleddes ungefär som den första avslutades. Vita Hästen hade mycket tryck, men Troja stack upp i kontringar. Efter 2:57 fick Ellitot Lorraine pucken från Erik Borg vid vänstra tekningscirkeln och drog iväg en puck som gick in via stolpen så det sjöng i hela hallen. 1-1!

Fyra minuter in åkte Trojas Arvid Degerstedt på två minuter för tripping. Marcus Eriksson och Jesper Samuelsson styrde och ställde och Macke träffade stolpen, men resultatet stod sig.

Vita Hästen fortsatte att ligga på och efter 6:28 sköt Victor Björkung från blå och Marcus Eriksson kunde styra in sitt tionde mål för säsongen. Målet godkändes efter videogranskning.

Nu plockade Troja upp taktpinnen och skapade flera riktigt bra lägen. Powerbreaket kom lägligt för hemmalaget, men gästerna fortsatte trycka på även efter och med 12:59 på klockan kunde Joakim Hillding trycka in kvitteringen till 2-2.

Nu lyfte Vita Hästen sitt spel tillfälligt, men Troja tog snart över taktpinnen igen.

I slutet av perioden tog hemmalaget över lite igen och med 20 sekunder kvar kunde Alexander Falk trycka in 3-2!

Skotten slutade 11-14. Troja hade mycket av spelet efter Vita Hästens 2-1-mål.

Period 3

Troja öppnade starkt i tredje. Elliot Lorrain fick dock avsluta ett tre-mot-två-läge men målvakten klarade.

Jesper Samuelsson åkte ut för holding efter 5:07. Hemmalaget spelade bra i boxplay. Gästerna fortsatte att ligga på och ägde mycket av spelet fram till powerbreaket. Vita Hästen stack upp i ströanfall. Johannes Nilsson hade ett avslut, Cruseman kom lite ensam i ett anfall.

Troja fortsatte att ligga på för en kvittering och med 12:17 på klockan åkte Jonathan Racine ut för hooking. I samband med avblåsningen tog Troja timeout.

Christopher Fish åkte till sig ett friläge och blev upphakad. Vita Hästen fick straff som Fabian Ilestedt utnyttjade på bästa sätt då han iskallt fintade några gånger innan han lyfte in pucken. 4-2 efter 13:34!

Troja plockade målvakten efter 17:57. Erik Borg fick tag i pucken i egen zon och skickade iväg den över hela isen och in i mål och fastställde slutresultatet 5-2!

Skotten slutade 8-18, sammanlagt 32-35.