TAIF

Vinst mot Tingsryd

27 oktober 2021 21:14

I tionde omgången kom äntligen den första trepoängaren för Vita Hästen!

Äntligen! sammanfattar känslorna för både Mikael Johansson och Erik Borg. Båda var också överens om att första perioden var bättre än den andra och att det var skönt att vi gjorde mål i powerplay.

Hemmalaget inledde optimistiskt och hade flera bra skott på mål innan minuten hade gått.

5:48 åkte Tingsryd på ett lagstraff för too many players och det tog inte lång tid för hemmalaget att utnyttja läget. Ludwig Stenlund sköt och Christopher Fish petade in returen. 1-0 efter 6:14!

Philip Alftberg åkte ut för boarding efter 9:17. Vita Hästen spelade bra boxplay och Tingsryd hade svårt att komma in i hemmalagets zon.

Med 23 sekunder kvar åkte Christopher Fish ut för tripping men gästerna hann inte skapa så mycket. Skotten slutade 7-11 och det speglade inte matchbilden. Vita Hästen inledde starkt och Tingsryd kom in lite mer i det ju längre perioden led.

Tingsryd inledde andra perioden med powerplay och lyckades komma in i hammalagets zon och spela runt pucken, men skapade inga riktigt farliga lägen.

Spelet böljade fram och tillbaka och lagen bytte chanser med varandra. 6-7 minuter in hade Tingsryd en bra period och Vita Hästen hade svårt att komma ur egen zon, men man stod upp och hjälpte Jesper Myrenberg att freda sitt mål.

Efter 15:46 åkte Tingsryd på en utvisning för holding. Vita Hästen hade lite problem att få igång sitt powerplay men snart kunde Marcus Eriksson och Jesper Samuelsson styra och ställa. Efter halva utvisningen kunde Marcus Eriksson ge Christopher Fish en perfekt passning vid bortre stolpen och Fish gjorde inget misstag utan la in 2-0!

Colby Sissons åkte ut för holding med 8 sekunder kvar. Skotten slutade 4-12, vilket inte kändes som att det speglade hur spelet såg ut. Tingsryd hade mer puck men Vita Hästen skapade farliga chanser.

Tingsryd inledde alltså även tredje perioden i numerärt överläge, men Vita Hästen stod upp bra, täckte skott och fredade sitt mål. Colby Sissons kom in men Tingsryd fortsatte att ligga på för att reducera och med 6:08 på klockan tog Vita Hästen timeout.

Tingsryd åkte på en utvisning för tripping efter 7:53. Vita Hästen fick inte riktigt till något bra powerplay, man spelade runt pucken en del men hade lite svårt att hitta rätt.

Vita Hästen fortsatte att slå ifrån sig. Med sex minuter kvar kom man i ett tre-mot-ett-läge och Hampus Olsson fick avsluta men Tingsryds målvakt klarade. Corey Mackin tog en tur men läget rann ut i sanden.

Med 3:59 kvar på klockan kunde hemmalaget inte stå emot längre. Ett skott från blå letade sig förbi en skymd Jesper Myrenberg och 2-1 var ett faktum.

Med två minuter kvar plockade Tingsryd ut målvakten och tog timeout. Marcus Eriksson var en ribbträff ifrån att punktera matchen med minuten kvar. Efter en nervpirrande sista minut kunde Vita Hästen andas ut efter att ha bärgat säsongens första trepoängare!

Skotten slutade 4-22 sammanlagt 15-45.