MoDo

Poängfyrverkeri av Vigneault

8 oktober 2021 21:26
MATCHRAPPORT

MoDo Hockey studsade tillbaka efter förlusten mot Tingsryd i onsdags när det ikväll blev seger borta mot Kristianstads IK. MoDo Hockeys segersiffror skrevs till 6-3 efter att Sam Vigneualt varit flitig i poängprotokollet. Vigneault gjorde två mål och totalt fyra poäng. I kassen debuterade Henrik Tikkanen och fick därmed inleda med en seger.

Efter en något trevande inledning i Kristianstads ishall var det Markus Modigs som drygt fem minuter in i matchen fick ett gyllene läge att ge MoDo Hockey ledningen. Men Modigs tog inte tillvara på det friläge han skrinnade till sig. Ledningsmålet skulle dock komma, och Modigs låg bakom det när han med en passning hittade Hugo Styf som smugit fram från sin backposition. Styf sköt ett välriktat skott som satt i nät. Strax efter ledningsmålet fick MoDo Hockey sitt andra power play för kvällen, och då small det snabbt. David Bernhardt gjorde sitt första mål i MoDo-tröjan, vilket dessutom var MoDo Hockeys första mål i power play för säsongen. Med mindre än fyra minuter kvar av inledningsperioden tvingades Henrik Tikkanen släppa in sitt första mål för kvällen, Kristianstads back Rikard Olsén kom nära och pricksköt utan chans för Tikkanen.

– Det var en period där det gick alldeles för mycket fram och tillbaka. Vi måste vara stabilare i vårt spel, inte ge dem chanser. Vi måste vara starkare på puck, stänga ned dem, summerade MoDo Hockeys förste målskytt för kvällen, Hugo Styf, första 20 minuterna.

Mittperioden inledde MoDo Hockey med att klara ut ett spel i box play och strax därefter satte sig MoDo Hockey återigen i tvåmålsledning. Filip Hasa sköt från blålinjen och Mikkel Aagaard styrde pucken i när, danskens fjärde mål under säsongsinledningen. MoDo Hockey fortsatte sedan att trycka tillbaka hemmalaget, och skapa målchanser. Sam Vigneault kom i friläge, uppvaktades hårt, fick inte riktigt möjlighet att avsluta. Vigneault fick dock revansch några sekunder senare, Niklas Folin hittade kanadensaren med en utsökt passning och Vigneault kunde göra sitt första mål i tom målbur. Ungefär på samma sätt såg det ut när Vigneault blev tvåmålsskytt. MoDo Hockey, genom Sebastian Ohlsson och Markus Modigs, broderade i anfallszonen och till slut kunde Vigneault sätta pucken i nät.

– Vi spelade bra i mittperioden. Jag fick göra ett par enkla mål efter fina aktioner av lagkamraterna. Vi ska fortsätta på den inslagna vägen i slutperioden, spela vårt spel, spela efter vår matchplan, sa Sam Vigneault direkt efter paussignalen och kunde också konstatera att MoDo Hockey var i tremålsledning efter en sen reducering av hemmalaget.

Slutperioden startade också den med MoDo Hockey som det spelförande laget. Men fyra minuter in i perioden drog MoDo Hockey på sig ett lagstraff med för många spelare på isen och det utnyttjade hemmalaget som i power play reducerade. Kristianstad försökte sedan forcera och skapa ännu mer nerv i matchen, vaskade också fram ett par hyggliga lägen, bland annat från ex-MoDoiten Linus Pettersson. Men Kristianstad kom aldrig målmässigt närmare och istället kunde Daniel Sylwander, i spel i numerärt underläge, definitivt sänka skåningarna när han på ett säkert sätt förvaltade ett friläge.

– Vi kommer ut bra, förra matchen var under all kritik, nu var det betydligt bättre. Nu ska vi fortsätta på den här vägen, slutsummerade David Bernhardt.

För MoDo Hockey väntar kommande vecka två hemmamatcher i HockeyAllsvenskan, på onsdag HV71, och på fredag är Troja-Ljungby på besök.