Förlust i premiären borta mot Västervik

24 september 2021 21:18
MATCHRAPPORT

MoDo och Västervik ska mötas två gånger på sex dagar.

Den första ronden gick till smålänningarna. MoDo föll med 2–5 på bortaplan på fredagen.

Det var ett "derby" på många sätt när pucken släpptes i Plivit Arena i Västervik på fredagskvällen. Huvudtränaren i vårt MoDo, Mattias Karlin, har ju ett långt förflutet i den småländska kuststaden och på båda sidor om mittlinjen fanns spelare som har representerat båda klubbarna under karriären.

En av dem är Tobias Åhström, den tidigare MoDospelaren som nu spelar för Västervik. Åhström var den som kom att bli första målskytt i matchen när han satte 1–0 i powerplay, halvvägs in i första perioden.

Dessförinnan hade inledningsakten varit böljande, fram och tillbaka, och visat tecken på en typisk premiärmatch på många sätt. Det fortsatte att vara så under hela den första perioden, men MoDo ville inte vara sämre än hemmalaget i spel i numerärt överläge och i slutet av första perioden small det i den andra buren.

Markus Modigs var den som satte säsongens första mål för MoDo, fint framspelad av Sam Vigneault. Modigs kunde i stort sett bara raka in pucken i öppen bur och 1–1 var ett faktum.

Den andra perioden fick ingen vidare start för MoDos del. Hemmalaget tog ledningen redan två minuter in, på en styrning som ställde Isak Wallin, och resten av perioden lämnade också en del i övrigt att önska från MoDo-lägret.

"Vi är inte nöjda med någonting", sa Markus Modigs i C More i pausen och anbefallde en uppryckning från sitt lag.

Så kom det också att bli, men bara spelmässigt.

MoDo kom ut som ett helt annat lag i tredje perioden och skapade flera riktigt heta chanser redan i de första bytena. Kvitteringsmålet kom inte där, men det kom efter 4.43, i ett flygande anfall där Pontus Näsén fyllde på från sin backplats, fick pucken från Sebastian Ohlsson och hittade en lucka vid Henrik Lundberg i hemmakassen.

MoDo fortsatte sedan att trumma på och skapade alla gånger tillräckligt med lägen för att ta ledningen, men pucken ville inte in.

Istället kom det en riktig kalldusch drygt sex minuter från periodens slut när Västervik stack fram lite från ingenstans och skickade in 3–2.

Frågan var sedan om MoDo skulle kunna kvittera än en gång, för tredje gången i matchen.

Svaret blev nej. Istället satte hemmalaget 4–2 med 2.43 kvar att spela och matchen gled MoDo ur händerna. Slutresultatet 5–2 fastställdes med ett mål i tom bur.

Nu får MoDo slicka såren, åka hem och sedan ta revansch på Västervik på onsdag, när lagen möts igen i Örnsköldsvik.

Visst kommer du och stöttar laget då om du har möjlighet? Säkra din biljett på modo.ebiljett.nu.