IF Troja-Ljungby och Ljungby IF tar klivet för hållbar idrott med Uzit

23 september 2023 10:00

Vi har glädjen att meddela att vi har inlett ett samarbete med Uzit tillsammans med Ljungby IF och ICA Maxi Ljungby,


Föreningarna slår ett slag för hållbar idrott genom att knyta sig an Uzit som en strategisk partner. Uzit, den framstående köp och sälj appen inom idrottsvärlden, erbjuder klubbar en unik möjlighet att förstärka sin ekonomiska situation samtidigt som fler ungdomar får bättre möjligheter att träna, spela och utvecklas inom idrotten. Genom detta kraftfulla partnerskap kommer klubbarna inte bara att nå nya nivåer av ekonomisk hållbarhet, utan också inspirera en bredare och mer inkluderande idrottskultur för nästa generations stjärnor.

I vår förening är jämlikhet och inkludering kärnvärden som genomsyrar allt vi gör. Vi strävar efter en rättvis idrott utan hinder för deltagande och utveckling. Hos oss får alla möjlighet att utvecklas inom sin sport, oavsett om de är aktiva, ledare eller deltar på andra sätt. Framför allt är vårt mål att ge våra barn och ungdomar en livslång passion för idrott, där träning och hälsa blir en naturlig del av deras vardag. Vi är övertygade om att när alla ges samma chans att växa och utvecklas, så skapar vi inte bara starkare idrottare, utan även starkare individer och en mer positiv framtid för alla.

Med Uzit får vi en app där vi kan etablera en andrahandsmarknad för såväl vår idrotts utrustningsom i princip allting inom barn- och fritid. Vid varje försäljning faller ett stöd ut till föreningensamtidigt som säljare och köpare gör en bra affär. Priset på det som säljs avgör säljare och köpare, och hur mycket eller lite av affären som tillfaller klubben är också upp till varje enskild användare, men alltid minst 10%. Dessutom ingår en mängd förmåner med Uzit-abonnemanget.

-Vi vill att så många ungdomar som möjligt idrottar så länge som möjligt och genom att samarbetamed Uzit hoppas vi kunna bidra till just det och att idrottsglädjen kommer att leva länge. Med dethär samarbetet hoppas vi också kunna inspirera många till att återbruka mycket av det man inte använder sig av längre istället för att dammråttorna ska dansa på det, säger Linus Rosholm och Christopher Moberg.

Ica Maxi Ljungby

Som en del i att få alla LIF:s och Trojas medlemmar att återbruka på ett och samma ställe med alla som vinnare tar Ica Maxi ett steg i att stödja hållbarhet och återbruk genom att ge alla användare av Uzit 100 kr att handla för varje månad, 50 kr i butik och 50 kr online.

-När vi hörde talas om att någon tagit ett seriöst grepp om frågan kring att göra det enklare för fler att enkelt kunna köpa och sälja begagnad idrottsutrustning kände vi att detta passar vår värdegrund perfekt. Att få fler barn och ungdomar i rörelse, dessutom på ett för miljön mer hållbart sätt, är frågor vi verkligen brinner för. Vi är glada över att få vara en möjliggörare till detta, säger Lotta Eriksson, Ica Maxi Ljungby.

Uzit lanseras till föreningarnas medlemmar den 23 September och finns redan att ladda ner på Appstore och Google Play.

Klicka på länken eller kopiera den för att skapa ett konto! Uzit.se