Morgan och Martin klara för Damlandslaget U16

5 september 2023 15:30
Dam

IF Troja-Ljungby är stolta och glada över att kunna berätta att Morgan Johansson är klar som ny förbundskapten för det svenska damlandslaget U16. Även Martin Lindh är klar som assisterande förbundskapten.


I måndags förra veckan presenterade Anders Lundberg, landslagschef på Svenska Ishockeyförbundet, att Morgan Johansson är klar som ny förbundskapten för Damlandslaget U16.

– Det känns väldigt bra att vi nu gjort klart med förbundskapten för vårt yngsta damlandslag. I Morgan Johansson får vi en person med bred och gedigen erfarenhet från ledarroller inom ishockeyn. Han var drivande i Trojas flicksatsning, som blivit något av svensk ishockeys stora talangfabrik. Som ansvarig för player safety har han varit med på flera av våra landslagssamlingar, och han har därför redan upprättad dialog med övriga förbundskaptener, vilket säkerställer arbetet med den röda tråden genom landslagsverksamheten, säger Anders Lundberg, landslagschef Svenska Ishockeyförbundet.

Det är även klart att damlagets huvudtränare Martin Lindh kliver in som assisterande förbundskapten till Morgan.

Citat från Smålänningen

– Morgan hörde av sig till mig för någon vecka sedan och ställde frågan om jag ville följa med. Jag behövde inte någon längre betänketid utan jag pratade med min familj och gav besked ganska kort därefter. Detta är en ”once in a lifetime” som jag inte vill missa, säger Martin Lindh till Smålänningen.

Martin kommer trots sitt nya arbete att vara fortsatt huvudansvarig för Trojas damer.

IF Troja-Ljungby vill önska Morgan och Martin ett stort lycka till!