Information gällande publikkapacitet Ljungby Arena

11 augusti 2021 16:15

IF Troja-Ljungby har utifrån nuvarande Coronarestriktioner anpassat Ljungby Arena för att så många som möjligt ska få chansen att se oss spela på plats.


Därför har vi delat upp arenan i fyra så kallade sektioner – där varje sektion agerar som en egen zon med egen ingång och egna toaletter.

För att upprätthålla tillståndskraven för att arrangera ett evenemang i en sektionsavgränsad arena betyder det att du inte får röra dig mellan sektionerna – utan måste stanna inom den sektion du tilldelas biljett.

Totalt kan vi ta emot ca 450 personer på sittplats, 50 personer på ståplats samtidigt som restaurangen tillsammans med logerna erbjuder ytterligare platser.

Samtliga platser (förutom restaurangen) kommer i första hand erbjudas till IF Troja-Ljungbys säsongskortsinnehavare. De platser som inte bokats och blir över kommer kunna bokas av allmänheten. Antal platser kommunicerar vi då ut på klubbens officiella kanaler.

Vid fullt utnyttjande av våra säsongskortsinnehavare kommer inga biljetter att förmedlas till allmän bokning utöver bokningsmöjligheten i restaurangen.

Detta gäller för de inledande träningsmatcherna.

Matchen mellan Rögle-Oskarshamn den 19 augusti kl. 18.00 ingår inte i säsongskorten. Utan till den matchen kommer samtliga biljetter släppas som lösbiljetter.

Vi kommer att kommunicera ut information om biljettsläpp till varje enskild match. Med start senast i början av nästa vecka. Håll utkik i våra kanaler.

Frågor & svar:

Hur bokar jag plats i restaurang?

För bokning i restaurangen prioriterar vi sällskap om 4-8 personer. Hör av dig med din bokning på [email protected] eller 0372-621 81.

Hur bokar jag plats i loge?

För närvarande har vi en hyrloge samt det lilla konferensrummet öppet för bokning. För sällskap om 8 personer. Hör av dig med din bokning på [email protected] eller 0372-621 81.

Hur bokar jag som har säsongskort biljetter?

Du som har säsongskort kommer att få ett e-mail med instruktioner om hur du går till väga för att boka din plats. Du som inte har en mailadress registrerad är välkommen att höra av dig till telefonnummer 0372-621 81.

Kommer jag kunna sitta på min ordinarie säsongskortplats?

Med anledning av den kraftigt avgränsade arenan kan du tyvärr inte räkna med att sitta på din ordinarie plats för ditt säsongskort. Arenan är blockerad så att alla sällskap är utformade som ”tvåor” (två sittplatser bredvid varandra) där det sedan följer två blockerade stolar i sidled och en blockerad rad framför och bakom. Det måste hela tiden vara en meters avstånd till nästa sällskap i samtliga riktningar.

Det betyder också att du endast kan sitta en eller två personer i varje sällskap. Du kan alltså inte vara tre, fyra, fem eller flera personer i ett sällskap på sittplats. På ståplats kan du däremot ha ett sällskap på upp till åtta personer. Även där gäller en meters avstånd i samtliga riktningar från ett sällskap till nästa.

Hur många biljetter får jag som har säsongskort boka?

Varje säsongskortsinnehavare på sittplats kommer ha möjlighet att boka två biljetter på sittplats. Varje säsongskortsinnehavare på ståtplats kommer ha möjlighet att boka en biljett på ståplats. Det kommer att vara först till kvarn fram till dess att kvoten av biljetter är slut. Är ni två säsongskortsinnehavare som går tillsammans bör ni med fördel prata ihop er och endast plocka ut en kvot om två biljetter för att ge så många som möjligt chansen att gå.

Hur bokar jag som inte har säsongskort?

Samtliga platser (förutom restaurangen) kommer i första hand erbjudas till IF Troja-Ljungbys säsongskortsinnehavare. De platser som inte bokats och blir över kommer kunna bokas av allmänheten. Antal platser kommunicerar vi då ut i klubbens officiella kanaler.

Hur kan jag underlätta så fler kommer in och kan se matchen?

Genom att i största möjliga mån boka platser i sällskap om två möjliggör vi för fler att kunna vara på plats och stötta laget. Vi uppmanar därför alla som kan att boka två biljetter samtidigt åt kompisar, familj eller andra man tänkt se matchen med. Umgås du med någon som du vet brukar gå på våra matcher? Boka tillsammans!

Kommer det finnas kiosker öppna?

Ja, en kiosk kommer finnas på en sektion. Den sektion med läktare F, G, H samt I. Vi ber Er därför att boka på dessa läktare om ni vill kunna handla i kiosken. Som vi tidigare påpekat är det viktigt att komma ihåg att samtliga sektioner kommer att ha egna entréer och toaletter. Detta innebär att du med din biljett endast kan komma in på din valda sektion och röra dig inom ytorna som tillhör sektionen. Vill du ha tillgång till kiosk måste du därför boka läktare F, G, H samt I.

När släpps lösbiljetterna till Rögle-Oskarshamn?

Senast i början av nästa vecka.

När släpps lösbiljetterna till IF Troja-Ljungby – Rögle BK?

Vi hoppas kunna släppa dessa i nästa vecka. Det baseras på hur många av våra säsongskortsinnehavare som väljer att gå på matchen och bokar. Håll utkik i klubbens officiella kanaler.

Har du frågor som rör specifika matcharrangemang ber vi dig att invänta matchinformationen som publiceras ett par dagar innan respektive match.

Vid allmänna frågor som rör publik samt säsongskort hänvisar vi till [email protected].