Tuff ekonomisk situation

28 mars 2023 15:00

Vi går emot ett stort underskott för innevarande säsong. Där vi behöver anpassa våra kostnader för att komma i balans.


När vi gick in i säsongen valde vi att satsa på att direkt ta steget upp till Hockeyallsvenskan. Vår initiala budget baserade sig på för vår del normala publiksiffror samt en ambition att behålla nivåerna på sponsorintäkterna.

Publikintäkterna under hösten var låga och detsamma gällde för Allettan, som normalt lockar betydligt mer publik. Vi ser flera rapporter om underskott i Hockeysverige och konstaterar samtidigt att det finns ett flertal omvärldsfaktorer som bidrar till att det läggs mindre pengar på ishockey nu än tidigare. Även sponsorintäkterna har varit lägre än förväntat för vår del.

  • "Vi har helt enkelt inte sålt hockeyn tillräckligt bra.", konstaterar Arto Lassila.

Drar i handbromsen

Vi är i grunden en kostnadsmedveten organisation, men det vi behöver göra nu är att anpassa våra kostnader till en ny nivå som matchar intäkterna. I det korta perspektivet behöver vi snabbt genomföra åtgärder för att nå strukturell balans i ekonomin samt säkerställa att vi klarar kraven på elitlicens. Detta arbete har påbörjats sedan en tid tillbaka men vi behöver hjälp med att frigöra oss från denna ryggsäck, via extra finansiellt stöd från våra samarbetspartners och privatpersoner.

Framtiden

Vi ser däremot inget behov av att ändra den långsiktiga målsättningen för våra lag, men vi kommer behöva arbeta än mer effektivt. För att nå dit är vi beroende av att lyckas med att attrahera publiken samt att vi får stöd från våra sponsorer och samarbetspartners. Även det ideella föreningsarbetet blir en nyckelfaktor för att nå våra mål. Huvudmålet är en hållbar ekonomi över tid.

En fantastisk bredd

Få föreningar i Hockeysverige matchar IF Troja-Ljungbys verksamhet. Den är känd för sin bredd och sina fina resultat. Verksamheten omfattar både nationellt och lokalt hockeygymnasium. Vi har genom åren haft stora framgångar med våra juniorlag och en bredd och kvalitet i ungdomsverksamheten som kontinuerligt fostrat hockeytalanger - en framgångsrik plantskola. Vi har en damverksamhet av högsta klass. Det finns breddlag för äldre ungdomar för att möjliggöra en fortsatt satsning på sin ishockey. Där till ett herrlag som för närvarande kämpar om en plats i ishockeyns finrum, de två högsta divisionerna i Sverige.

IF Troja-Ljungby omtalas med respekt och uppmärksammas i hela landet. Det är denna verksamhet vi kämpar för att behålla och utveckla.

Vi hoppas på stöd samt att vi ses i de fem avslutande kvalseriematcherna.