PRESSMEDDELANDE

2 augusti 2021 20:38
Herr

Med anledning av att vår målvakt Wiktor Ragnewall blivit anmäld och dömd av SIF:s disciplinnämnd för otillåten vadhållning på matchen Boden-Kalix i Play off under förra säsongen har vi tvingats till att göra en justering i truppen.


Wiktor är väldigt ångerfull och misstaget att lägga ett spel på en match i ”samma serie” blir väldigt kostsamt för honom då han stängs av från alla matcher och träningar med laget under hela oktober månad.

För att lösa den uppkomna situationen har vi kontrakterat målvakten Anton Svensson som tidigare spelat två säsonger med oss innan han förra säsongen gjorde en utflykt till Polen och klubben KH Torun. Kontraktet gäller från augusti fram till den 15:e november.

-Grymt tråkigt för alla inblandade att få denna avstängning men bara att acceptera och lösa situationen, kommenterar sportchef Daniel Håkansson. Jag lider med Wiktor och han känner såklart att han sätter sig själv och laget i en dålig sits men reglerna är klara vad som gäller. Men det är bara för Wiktor att komma igen och vara redo när hans avstängning är hävd i november. Samtidigt är jag glad att Anton inte gjort klart med någon ny klubb och väljer att hoppa på chansen att spela med oss i HockeyAllsvenskan. En grymt bra kille och målvakt med erfarenhet som nu får en möjlighet att spela i HockeyAllsvenskan för första gången i karriären, avslutar Daniel Håkansson.

Välkommen tillbaka Anton!