Troja-Ljungby
TRO

Målfest och hemmadominans

25 februari 2022 23:00

Superfredagen bjöd på full omgång, massor av mål och stor hemmadominans. Sex av sju hemmalag vann: AIK, Västerås, Västervik, Björklöven, MoDo och Vita Hästen. Enda bortasegern plockade HV71.

AIK - Troja 6-3

» AIK plockade sjunde raka hemmasegern.

» AIK ledde med 4-1 efter halva matchen, men Troja kom så nära som 3-4. Till slut kunde AIK ändå dra ifrån.

» Maksim Semjonovs noterade en assist och AIK-forwarden gjorde därmed poäng för sjätte hemmamatchen i rad.

» AIK-forwarden Daniel Torgersson noterade tre assist (och har nu gjort poäng i fyra raka hemmamatcher).

» Troja har förlorat fyra av de fem senaste matcherna och har har torskat fem raka bortamatcher.

Målskyttar AIK: Oscar Nord 2, Dalibor Dvorsky, Sam Marklund, Axel Wemmenborn, Oliver Moberg
Målskyttar Troja: Dennis Fröland, Arvid Degerstedt, Kevin Karlsson

Mora - HV71 3-4 (PS)

» HV71 vände 1-3-underläge till 4-3-seger efter straffar. Taylor Matson tryckte in den avgörande straffen för smålänningarna.

» Myles Powell spelade fram till HV71:s 3-3-mål och gjorde därmed poäng för nionde matchen i rad.

» HV71-backen Chad Billins blev poänglös och missade därmed chansen att sätta nytt allsvenskt rekord gällande matcher i rad med poäng av backar. Han stannade på tolv raka poängmatcher, samma som Johan Åkerman noterade under säsongen 2005/06.

» HV71 vann skotten med 41-16.

» HV71 plockade femte raka bortasegern.

» Mora föll på straffar för andra matchen i rad. Dalalaget har poäng i fem raka matcher.

Målskyttar Mora: Lukas Wernblom 2, Viktor Larsson
Målskyttar HV71: Max Wennlund, Tyler Vesel, Tommi Huhtala, Taylor Matson

Västervik - Almtuna 4-1

» Efter en lång period med motiga resultat (en seger på elva matcher) så kanke det vänt för Västervik nu som plockade tredje raka segern i dag.

» Västervik fick en drömstart på matchen. 1-0 efter drygt två minuter, 2-0 efter knappt fem minuter och 3-0 efter en knapp kvart. Den ledningen förvaltade smålänningarna till en seger.

» Västerviks Brett Supinski svarade för en assist och har nu gjort poäng i fem raka matcher.

» Edvin Olofsson vaktade Västervik-buren. Han svarade för 31 räddningar på 32 skott och noterade en räddningsprocent på 96,9 %.

» Almtuna åkte på femte raka förlusten.

Målskyttar Västervik: Marcus Westfält, Mathias Wigley, Sebastian Benker, Skyler McKenzie
Målskyttar Almtuna: Oscar Bjerselius

MoDo - Tingsryd 2-1

» MoDo håller i sin fantastiska hemmasvit. I kväll tog laget poäng för 22:a (!) hemmamatchen i rad.

» Det stor 1-1 fram till mitten av den tredje perioden då Riley Woods avgjorde med sitt 2-1-mål i powerplay.

» Henrik Tikkanen vaktade buren i MoDo. Ha motade 17 av 18 skott och noterade en räddningsprocent på 94,4 %.

» Tingsryd har förlorat fyra av de fem senaste matcherna.

Målskyttar MoDo: Josef Ingman, Riley Woods
Målskyttar Tingsryd: Jakob Heljemo

Västerås - Karlskoga 4-2

» Västerås tappade 2-0 till 2-2, men gjorde sedan ett nytt ryck och vann till slut med 4-2. Hemmalaget gjorde tre av fyra mål i powerplay.

» Lukas Zetterberg satte 4-2 och Västerås-forwarden gjorde därmed äntligen mål igen efter elva mållösa matcher i rad.

» Linus Ryttar vaktade buren i Västerås. Han motade 30 av 32 skott och noterade en räddningsprocent på 93,8 %.

» Västerås tog fjärde raka segern och har sex vinster i de sju senaste matcherna.

» Karlskoga hade två raka vinster innan dagens förlust.

Målskyttar Västerås: Mathias From, Niklas Rigelius, Alexander Lunsjö, Lukas Zetterberg
Målskyttar Karlskoga: Albert Lyckåsen, Aleksi Rekonen

Björklöven - Kristianstad 4-2

» Tidigare i dag gjorde Björklöven klart med Viktor Stråhle som ny huvudtränare. Han stod i båset redan i kväll och fick därmed bli vinnare direkt.

» Joona Voutlinanen vaktade Björklöven-buren. Han motade 24 av 26 skott och noterade en räddningsprocent på 92,3 %.

» Björklöven har tagit tre raka hemmasegrar.

» Kristianstad fortsätter ha det tufft och har bara två segrar i de elva senaste kamperna.

Målskyttar Björklöven: Gerry Fitzgerald, Jacob Olofsson, Daniel Rahimi, Christopher Bengtsson
Målskyttar Kristianstad: Trevor Cheek, Nikolai Skladnichenko

Vita Hästen - Södertälje 4-1

» Lagen möts tre gånger den här veckan. Vita Hästen vann med 4-1 i tisdags och Vita Hästen vann med 4-1 i dag. På söndag är det dags för lagen att mötas igen.

» Rihards Marenis gjorde 3-0-målet och Vita Hästen-forwarden gjorde därmed mål för fjärde hemmamatchen i följd.

» Både Rihards Marenis, ett mål, och Corey Mackin, en assist, gjorde poäng för femte matchen i rad.

» Adam Ohre vaktade Vita Hästen-buren. Han motade 15 av 16 skott och noterade en räddningsprocent på 93,8 %.

» Vita Hästen har två raka vinster och poäng i fyra av de fem senaste matcherna.

» Södertälje har förlorat fyra raka matcher och har bara en seger i de sju senaste kamperna.

Målskyttar Vita Hästen: Fabian Ilestedt, Elloit Lorraine, Rihards Marenis, Nerijus Alisauskas
Målskyttar Södertälje: Albert Sjöberg