Mora
MIK

Målfest och många täta bataljer!

23 februari 2022 21:40

Onsdagens sex matcher bjöd på 37 mål och massor av dramatik. Till slut blev Troja, Björklöven, MoDo, Karlskoga, Västerås och Västervik vinnare.

Troja - Mora 7-6 (PS)

» Vilken match! Lagen följdes åt genom hela matchen och i slutminuten så kvitterade Mora till 6-6. Troja avgjorde sedan på straffar.

» Oscar Öhman var matchens gigant. Troja-forwarden sköt ett mål i varje period, totalt tre mål, och avgjorde sedan på straffar. Han levererade också en assist, och svarade alltså för totalt fem poäng (fyra mål, en assist).

» Arvid Degerstedt hade också en stor kväll för Troja med ett mål och tre assist.

» Troja bröt en tre matcher lång förlustsvit.

» Mora hade vunnit tre raka bortamatcher innan dagens förlust.

Målskyttar Troja: Oscar Öhman 4, Carl-Johan Sjögren, Oscar Eriksson, Arvid Degerstedt
Målskyttar Mora: Johan Persson 2, Anton Heikkinen, Lukas Wernblom, Robin Johansson, Bobby MacIntyre

Björklöven - Tingsryd 5-2

» Björklöven fick revansch. När lagen möttes i Nelson Garden Arena i söndags så vann Tingsryd med 3-2 efter straffar, nu blev det en klar seger för Björklöven i Winpos Arena.

» Christopher Bengtsson fick slut på en sju matcher lång måltorka när han skickade in dubbla mål: matchvinnande 3-2 samt 5-2 i tom bur.

» Joona Voutilainen vaktade Björklöven-buren. Han motade 29 av 31 skott och noterade en räddningsprocent på 93,6 %.

» Tingsryd har förlorat tre av de fyra senaste matcherna.

Målskyttar Björklöven: Christopher Bengtsson 2, Mattias Nörstebö, Francis Perron, Axel Ottosson
Målskyttar Tingsryd: Daniel Öhrn, Leon Lerebäck

MoDo - Kristianstad 4-3

» MoDo har nu tagit poäng i 21 (!) raka hemmamatcher.

» Nyförvärvet Nikolajs Jelesejevs slog till direkt i MoDo-debuten när han tryckte in 2-1-målet i powerplay.

» Efter att ha gjort fyra mål på 40 matcher så har MoDo-centern Max Tjernström nu matat in tre mål i de fyra senaste matcherna.

» Kristianstad har förlorat åtta av de tio senaste matcherna.

Målskyttar MoDo: Erik Karlsson, Nikolajs Jelesejevs, Max Tjernström, Daniel Mannberg
Målskyttar Kristianstad: Linus Pettersson, Dennis Svensson, Trevor Cheek

HV71 - Västervik 2-3

» Västervik sköt 1-0 efter en dryg minut av matchen och hade sedan ledningen resten av bataljen.

» Sebastian Benker gjorde sitt första mål i Västervik-tröjan när han matade in 3-1 i början av den andra perioden, ett mål som sedermera kom att bli matchvinnande.

» Carl Lindbom vaktade buren i Västervik. Han motade 27 av 29 skott och noterade en räddningsprocent på 93,1 %.

» HV71 hade vunnit nio raka trepoängare innan dagens förlust.

» HV71-backen Chad Billins noterade en assist och gjorde därmed poäng för tolfte matchen i rad. Det är tangerat rekord för backar, där Johan Åkerman tidigare lyckats med samma bedrift under säsongen 2005/06. På fredag har Billins chans att notera poöng i tretton raka matcher och han skulle i så fall bli den första backen att lyckas med det.

Målskyttar HV71: Fredrik Forsberg, Myles Powell
Målskyttar Västervik: Tim Wahlgren, Brett Supinski, Sebastian Benker

Karlskoga - AIK 1-0

» Lars Volden vaktade BIK-buren. Norrmannen motade samtliga 32 skott och höll alltså nollan.

» Nyförvärvet Marc-Olivier Roy antecknade sig i poängprotokollet direkt för Karlskoga när han assisterade till matchens enda mål.

» Karlskoga plockade sjätte raka hemmasegern och värmlänningarna har vunnit åtta av de tio senaste matcherna.

» Formstarka AIK hade tre raka segrar innan dagens förlust.

Målskyttar Karlskoga: Gustaf Franzén
Målskyttar AIK: -

Almtuna - Västerås 0-4

» Västerås går starkt på bortaplan just nu och plockade fjärde raka bortasegern.

» Johan Gustafsson vaktade VIK-buren. Han motade samtliga 18 skott och höll alltså nollan.

» William Wikman har levererat starkt efter sin skadecomeback. I förra matchen, första efter skadan, så satte han en puck, och i dag fäljde han upp det med två nya mål.

» Västerås vann skotten med hela 40-18.

» Almtuna åkte på fjärde raka förlusten.