Förlust mot Troja-Ljungby

5 februari 2022 20:15

Det blev förlust för Vita Hästen efter ett sent mål för Troja.

Period 1

Vita Hästen hade det trögt i första perioden. Man hade svårt att få till ett organiserat spel och Troja fick göra både 1-0 (genom Vita Hästen-bekante Arvid Degerstedt) och 2-0. Gästerna fick slita och hade svårt att få till något organiserat anfallsspel, något som skottstatistiken 11-4 skvallrade om.

Fanian Ilestedt åkte ut för hooking i mitten av perioden. Utvisningen ledde inte till något. Vita Hästen hade fortsatt svårt att hitta sitt anfallsspel perioden ut.

Period 2

Andra perioden såg bättre ut ur bortalagets synvinkel. Troja drog på sig en utvisning för delaying the game efter nån minut och även om Vita Hästen inte presterade något jättebra powerplay, så blev det startpunkten på en stark period för gästerna.

Jakob Stridsberg drog på sig en utvisning för hooking efter drygt åtta minuter.

Efter 12 minuter åkte Troja på en utvisning för interference och gästerna utnyttjade läget på bästa sätt. Jesper Samuelsson sköt och Josh Wilkins lyfte in returen. 2-1!

Domarna hann knappt blåsa igång matchen igen innan Alexander Ljungkrantz snärtade in kvitteringen i bortre krysset bara minuten senare. 2-2!

Perioden rann sedan iväg utan någon större dramatik. Skotten slutade 9-9.

Period 3

Tredje perioden hann knappt starta innan Troja drog på sig en interference-utvisning. Vita Hästen tryckte på och Filip Cruseman kunde trycka in en retur till 2-3 och vändningen var ett faktum!

Glädjen blev dock inte långvarig. Jakob Stridsberg åkte ut för holding ett par minuter senare och då var det Trojas tur att slå in en kvittering efter en passning i sidled och ett snabbt hårt skott nära Jesper Myrenbergs stolpe.

Vita Hästen lyfte upp spelet. Fabian Ilestedt hade ett bra skott som målvakten fångade upp. Troja drog på ett par enstaka skott som Jesper Myrenberg fick ingripa mot.

Vita Hästen låg på och skapade massor av chanser, men hemmalaget stod emot och med nästan fyra minuter kvar åkte Hampus Olsson ut för tripping. Troja låg på och med sekunder kvar av utvisningen kunde Troja trycka in 4-3.

Jesper Myrenberg lämnade kassen och gästerna låg på för en kvittering. Man skapade bra tryck men lyckades inte kvittera och poängen stannade kvar i Ljungby.