TRO

Ny trepoängare när Troja-Ljungby besegrades

11 mars 2022 21:40
HockeyAllsvenskan

Det blev en ny trepoängare när HV71 på fredagskvällens hemmabesegrade IF Troja-Ljungby med 3–2 inför 6140 åskådare i Husqvarna Garden. Myles Powell, Taylor Matson och Jonathan Davidsson gjorde HV71:s mål.

HV71 fick en bra start på matchen när Myles Powell på egen hand gjrode 1–0 redan efter 1:46. Powell grundlurade Troja-försvararen innan han med ett välplacerat handledsskott sköt in ledningspucken till HV71. Troja-Ljungby skulle dock svara ganska omgående. Victor Stjernborg fick stå omarkerad framför Jonas Gunnarsson och kunde raka in kvitteringspucken efter knappt sex minuter.

HV-ryck i andra
I den andra perioden återtog HV71 ledningen när Taylor Matson, med ett stenhårt slagskott från högerkanten sköt in 2–1 efter 4:37. En stund senare var det dags igen för HV71 att öka på sin ledning till 3–1. Jonathan Davidsson höll sig framme på Oliver Bohms returskott och rakade in sitt 13:e mål för säsongen. HV71 spelade stabilt och hade bud på fler mål men tvåmålsledningen stod sig perioden ut.

I den tredje perioden var det bortalaget som fick en kanonstart. Backen Dennis Fröland kunde i spel fem mot fyra skjuta in reduceringen till 2–3 redan efter två minuter. Troja-Ljungby jagade kvittering och det var nära några gånger men ett stabilt målvaktsspel från Jonas Gunnarsson såg till att HV71 höll sin ledning. HV71 hade också dom bud på fler mål, men 3–2-ledningen stod sig matchen ut och seriesegrarna tog därmed sin fjärde raka trepoängare.

Nu återstår endast en match i grundserien, hemma mot Mora IK på onsdag, innan slutspelet drar igång om knappt två veckor.

HV71 – Troja-Ljungby 3–2 (1–1, 2–0, 0–1)