17 december 2021 21:25

För tredje gången ett jämnt möte och för tredje gången vinst för Vita Hästen!

Ludwig Stenlund och Mikael Johansson efter Troja-Ljungby

Period 1

Klockan hann knappt hinna ticka innan Troja drog iväg en puck från blå som letade sig in bakom Adam Ohre i målet. Sen tog det ungefär en minut innan Filip Cruseman kunde snärta in kvitteringen. 1-1 med dryga minuten på tavlan!

Innan två minuter hade gåt åkte Troja på en utvisning för hooking. Hemmalaget hade lite svårt att få till ett powerplay först, men när det satt, så satt pucken i Trojas mål när Ludwig Stenlund pangade in 2-1!

Efter ett halvlångt palaver där vaktmästaren fick åtgärda något vid Trojas mål dröjde det inte länge innan gästernas Vita Hästen-bekante Arvid Degerstedt åkte ut för boarding. Hemmalaget skapade en del tryck men inget mål.

10-6 slutade skotten i en period som hemmalaget till stor del ägde. Troja gjorde dock ett tidigt mål och kom dessutom tillbaka i slutet av perioden.

Period 2

Troja inledde andra perioden starkt och skapade ett par riktigt farliga lägen. Efter fem minuter åkte Colby Sissons ut för tripping. Då kom periodens kanske bästa läge för hemmalaget när Corey Mackin satte av och drog iväg ett skott från ett en-mot-en-läge.

Vita Hästen hade svårt att få till något organiserat spel och Adam Ohre fick göra en mängd kvalificerade räddningar. Med halva perioden spelad kunde också gästerna kvittera genom Roman Semjonov.

Målet kanske fick hemmalaget att ta sig i kragen, för efter gästernas mål kunde hemmalaget börja skapa lite organiserat anfallsspel.

Med fyra minuter kvar kunde Filip Cruseman ge hemmalaget ledningen igen. Tyvärr kunde Arvid Degerstedt kvittera igen med 12 sekunder kvar.

Skotten slutade hela 8-21, vilket var ganska rättvisande. Om hemmalaget mer eller mindre dominerade första perioden tog Troja över det mesta av spelet i den andra.

Period 3

Tredje perioden såg lite mer ut som den första. Det kanske inte var riktigt samma dominans, men det var helt klart Vita Hästen som skapade chanserna. Efter sex mnuter fick man äntligen utdelning för spelövertaget när Ludwig Stenlund kunde styra in sitt andra mål för kvällen.

Troja försökte lyfta spelet men istället kunde Corey Mackin jaga ikapp pucken och uppehålla halva försvaret på egen hand innan han iskallt spelade fram Erik Borg som kunde trycka in 5-3!

Efter 5-3-målet försökte Troja återigen lyfta spelet och gjorde det med den äran samtidigt som Vita Hästen backade hem något och försökte spela på sin ledning.

Troja tog timeout med tre minuter kvar och passade på att plocka ut målvakten. De avslutande minuterna innehöll på en Troja-spelare i Vita Hästens bås och ett powerplay-liknande spel i Trojas zon utan målvakt, men inga fler mål föll. Fabian Ilestedt var närmast när han drev pucken mot mål, lyfte den över en klubba och fastnade på stolpen till det öppna målet.