MoDo
MoDo

Övertidsavgörande gav MoDo segern

8 december 2021 21:20

MoDo avgjorde på övertid mot Troja/Ljungby och tog hem segern med 2-1. Markus Modigs blev matchhjälte tillsammans med en storspelande Tex Williamsson.

Serieledande MoDo hade åkt till Småland och Ljungby för möte mot tabelljumbon Troja/Ljungby på onsdagskvällen.

Matchen började ganska böljande, och inget av lagen tog kommandot under den första delen av den första perioden. Båda lagen hade några längre anfall, men utan att skapa några hetare chanser. Det som hemmalaget skapade hade MoDos comebackande målvakt Tex Williamsson inga bekymmer med, Tex som missat någon veckas spel med skada och sjukdom. Efter ungefär halva perioden började lagen släppa på säkerhetsbältena och det skapades fler chanser för bägge lagen, och närmast var Troja/Ljungby som hade ett friläge som var väldigt nära att gå in, pucken gick mellan benen på Williamsson i ett försök till poke check, men tog på benskyddet eller skridskon och fick banan precis utanför närmsta stolpen. Troja/Ljungby hade ett övertag dom närmsta minuterna efter det, och det gjorde att coach Mattias Karlin valde att ta timeout för att ge lite mod till sitt manskap.

Powerplaymålens period

Direkt efter timeouten drog dock MoDo på sig en utvisning som ledde till spel i boxplay. Ett spel som slutade med att hemmalaget tog ledningen med 1-0 efter 15.14. MoDo fick också ett powerplay i slutet av perioden, och då lyckades man göra mål genom Mikkel Aagard som styrde in ett skott från Filip Hasa, 1-1 kom efter 17.58. Den ställningen stod sig också perioden ut.

Andra perioden startade med att bägge lagen fick varsin utvisning inom en dryg minut, så det spelades 4 mot 4 i lite över minuten i inledningen. Hemmalaget hade sedan ett bra powerplay när Sebastian Ohlsson satt utvisad, men MoDo lyckades döda utvisningen med nöd och näppe, det skapades två högkalibriga chanser varav en puck tog i ribban.

Hemmalaget lite hetare

Spelet böljade sedan fram och tillbaka, men det var Troja/Ljungby som skapade dom bättre lägena. Man var ofta snabbt framme och högg när Modoiter tappade pucken i fel lägen, och hade giftiga spelvändningar där man kunde komma med hög fart.

Under matchminut 13 och 14 hade bägge lagen varsin riktigt het chans, men ingen av dom resulterade. Först hittade Riley Woods en Markus Modigs som kom med lite fart men avslutet gick i ribban och över, och sedan fick en hemmaspelare kliva in från höger tekningscirkel och skjuta ett skott som Williamsson tog med klubbhandsken. Det blir inga mål i perioden, så 1-1 stod sig perioden ut.

Bättre inledning på tredje perioden

MoDo inledde den tredje perioden bäst och skapade en del runt bortamålet, men sedan ville man lite för mycket och drog på sig en utvisning efter drygt tre och en halv minut. Man dödade utvisningen, och även det jätteläge som uppstod i efterdyningen kunde räddas av bortaburväktaren Tex Williamsson.

Efter drygt halva perioden började bortalaget att flytta fram trupperna igen och började oroa runt hemmakassen, och strax innan powerbreaket hade man en skottretur som studsade en bit ovanför målet. MoDo höjde tempot lite med några minuter kvar, och Daniel Sylwander hade ett skott som tog klockrent i stolpen och gick ut. Man fortsatte att sätta högre press och bita sig fast i anfallszonen i slutskedet av matchen.

Med dryga minuten kvar hade Troja/Ljungby ett läge, sedan fick MoDo en spelvändning där Sam Vigneault revs ner bakom målet så bortalaget fick avsluta ordinarie tid i numerärt överläge. Inget hann hända på dom sista drygt 50 sekunderna och matchen gick till övertid.

Modigs blev hjälte

Markus Modigs avgjorde matchen i övertid med en lång dragning från vänster sida av målet när han rundade målvakten och kunde lägga in pucken i det öppna målet, detta assisterad av Sebastian Ohlsson efter 2.21 av övertidsperioden. Därmed tar MoDo med sig bonuspoängen!

Seriefinal på fredag

Nästa match för herrlaget är borta mot HV71 på fredag. Dit kommer man med 8 raka vinster i och med segern ikväll.