Troja-Ljungby
TRO

Målfest och hela 52 mål i onsdagens matcher!

24 november 2021 21:50

Onsdagen bjöd på stor målfest i HockeyAllsvenskan med totalt 52 (!) mål! Vinnare blev Kristianstad, Mora, Björklöven, HV71, Västervik, Tingsryd och MoDo.

Karlskoga - Kristianstad 2-4

» Kristianstad studsade tillbaka direkt efter förlusten mot Södertälje i fredags. Skåningarna har vunnit tio av de tolv senaste matcherna.

» Trevor Cheek, Kristoff Kontos och Deven Sideroff i Kristianstad svarade alla tre för ett mål och en assist vardera.

» Olof Lindbom vaktade KIK-buren. Han motade 34 av 36 skott och noterade en räddningsprocent på 94,4 %.

» Kristianstads Trevor Cheek gjorde mål för fjärde matchen i rad.

» Kristianstads Kristoff Kontos gjorde poäng för femte matchen i rad.

» Karlskoga åkte på andra raka förlusten efter att ha vunnit fyra raka matcher innan dess.

Målskyttar Karlskoga: Wilhelm Westlund, Oscar Eriksson
Målskyttar Kristianstad: Robin Carlsson, Kristoff Kontos, Trevor Cheek, Deven Sideroff

MoDo - Södertälje 5-4 (PS)

» Efter en målfest och en lång straffläggning så kunde MoDo vinna till slut efter att Mikkel Aagaard avgjort i den sjunde straffrundan.

» Markus Modigs gjorde mål igen för MoDo och han har gjort mål i fyra av de sex senaste kamperna.

» Södertäljes Alexander Anderberg har gjort mål i tre raka matcher.

» MoDo plockade åttonde raka hemmasegern.

» Södertälje åkte på femte raka bortaförlusten. Laget har bara en vinst på de nio senaste matcherna.

Målskyttar MoDo: Riley Woods, Markus Modigs, Daniel Mannberg, Pontus Näsén, Mikkel Aagaard
Målskyttar Södertälje: Albert Sjöberg, Lucas Nordsäter, Alexander Anderberg, Erik Ullman

AIK - Björklöven 2-5

» Björklöven studsade upp direkt efter 0-5-förlusten mot Västerås i lördags. Laget har sex vinster på de sju senaste matcherna.

» Björklövens Christopher Bengtsson gjorde mål för tredje bortamatchen i rad.

» Claes Endre, i fjol i just AIK, vaktade buren för Björklöven. Han svarade för 28 räddningar på 30 skott och noterade en räddningsprocent på 93,3 %.

» AIK åkte på tredje raka förlusten.

Målskyttar AIK: Filip Bratt, Daniel Torgersson
Målskyttar Björklöven: Ryan Gropp, Olle Liss, Sebastian Selin, Christopher Bengtsson, Alex Hutchings

Mora - Västerås 3-2 (PS)

» Mora vände och vann mot Västerås. Bobby MacIntyre 2-2-kviterade med drygt tre minuter kvar och sedan avgjorde Lukas Wernblom på straffar.

» Andreas Ljunggren gjorde en stark match i Mora-kassen. Han motade 33 av 35 skott och noterade en räddningsprocent på 94,3 %.

» Mora blev ett vinnande lag igen efter att ha förlorat fyra raka matcher innan dess.

» Västerås hade två raka segrar, och två raka nollor, innan dagens förlust.

Målskyttar Mora: Filip Lennström, Bobby MacIntyre, Lukas Wernblom
Målskyttar Västerås: Anton Svensson, Mikael Hakkarainen

Tingsryd - Almtuna 5-4

» Vilken svängig match! Tingsryd gick upp till 3-0, men Almtuna sköt sedan fyra raka mål och tog ledningen med 4-3 sent i den tredje perioden. Tingsryd lyckades dock vända tillbaka. Allan McShane 4-4-kvitterade och med bara 54 sekunder kvar så avgjorde Jakob Heljemo fram till 5-4.

» Martin Mellberg sköt ett av målen för Tingsryd. Det speciella? I fjol spelade han i just Almtuna.

» Tingsryd plockade tredje raka segern.

» Almtuna åkte på en förlust efter att ha vunnit två raka matcher innan dess.

Målskyttar Tingsryd: Jakob Bondesson, Martin Mellberg, Alexander Lindelöf, Allan McShane, Jakob Heljemo
Målskyttar Almtuna: Johan Eriksson, Mattias Johansson, Alexander Svensson, Jesper Norbäck

HV71 - Vita Hästen 6-4

» HV71 plockade elfte (!) raka segern. Smålänningarna blev därmed tionde lag någonsin att lyckats vinna elva eller fler matcher i rad. Rekordet är på sexton raka vinster och noterades av Timrå i fjol.

» Vita Hästen ledde med 3-2 efter två perioder, sedan vann HV71 sista perioden med 4-1 och matchen med 6-4.

» HV71-backen Daniel Norbe noterade dubbla assist och har gjort poäng i fem raka matcher.

» Vita Hästen åkte på tredje raka förlusten.

Målskyttar HV71: Zion Nybeck, Simon Önerud, Tommi Huhtala, Marcus Davidsson, Tyler Vesel, Måns Lindbäck
Målskyttar Vita Hästen: Fabian Ilestedt 2, Filip Cruseman, Victor Björkung

Västervik - Troja 4-2

» Efter fem raka förluster så fick Västervik till ett trendbrott via en 4-2-seger mot Troja.

» Viktor Liljegren hade stor del i segern och svarade för totalt tre poäng. Han sköt 1-1, spelade fram till 2-1 och dunkade sedan in matchvinnande 3-2.

» Edvin Olofsson vaktade Västervik-buren och gjorde en bra match. Han motade 23 av 25 skott och noterade en räddningsprocent på 92,0 %.

» Troja åkte på nionde (!) raka förlusten.

Målskyttar Västervik: Viktor Liljegren 2, Marcus Westfält, Victor Öhman
Målskyttar Troja: Joakim Hillding, Oscar Öhman