19 november 2021 21:35

Sex matcher avgjordes i HockeyAllsvenskan under fredagskvällen. Karlskoga, HV71 och Tingsryd höll nollan, två matcher gick till övertid och Södertälje fick till ett viktigt trendbrott.

Södertälje - Kristianstad 7-4

» Södertälje vann och bröt sin förlustsvit som stannade vid sju raka nederlag.

» Södertälje fick en drömstart med 1-0 efter knappt två minuter och hade 4-1 efter den första perioden.

» Södertälje sköt sju mål och hade sju olika målskyttar.

» Kristianstads Trevor Cheek gjorde mål för tredje matchen i rad.

» Kristianstad hade innan förlusten poäng i tio raka matcher (varav nio slutat med trepoängare).

Målskyttar Södertälje: Felix Olsson, Ludvig Jansson, Emil Aronsson, Brett Pollock, Villiam Haag, Jacob Dahlström, Alexander Anderberg
Målskyttar Kristianstad: Dennis Svensson, Malte Sjögren, Gustav Olhaver, Trevor Cheek

MoDo - Vita Hästen 4-3

» Drömstart av MoDo som hade 4-0 efter den första perioden. Vita Hästen närmade sig men kom aldrig i kapp och 3-4-pucken kom först med knappt två minuter kvar att spela.

» MoDo-forwarden Markus Modigs fortsätter att leverera på fredagar. Han spelade fram till två mål i kväll.

» Poängbäst i MoDo var David Bernhardt med två mål och en assist samt Riley Woods med tre assist.

» Marcus Eriksson spelade fram till Vita Hästens 1-4-reducering i powerplay. Han nådde därmed som tredje spelare någonsin milstolpen 200 assist i HockeyAllsvenskan.

» MoDo plockade sjätte raka hemmasegern.

» Vita Hästen hade innan förlusten poäng i fem raka matcher.

Målskyttar MoDo: Sam Vigneault 2, David Bernhardt 2
Målskyttar Vita Hästen: Jimmy Andersson, Colby Sissons

Mora - Karlskoga 0-4

» Vilken återkomst för Lars Volden i Karlskoga! Norrmannen var tillbaka från landslagsuppdrag, motade samtliga 21 skott och höll alltså nollan.

» Henrik Björklund spelade fram till 3-0-målet och gjorde därmed poäng för åttonde matchen i rad.

» Sebastian Collberg gjorde säsongsdebut senast och BIK-forwarden noterade i kväll sin första poäng när han fanns med i förarbetet till Albert Lyckåsens 1-0-mål.

» Karlskoga bärgade fjärde raka segern.

» Mora åkte på fjärde raka förlusten.

Målskyttar Mora: -
Målskyttar Karlskoga: Albert Lyckåsen, Emil Öhrwall, William Pethrus , Gustaf Franzén

Almtuna - Troja 3-2 (OT)

» Almtuna tog fem av sex poäng i dubbelmötet mot Troja. 5-3-segern i onsdags följdes upp av en 3-2-seger efter övertid i dag.

» Almtuna-backen Oskar Asplund var inblandad i alla hemmamål. Han spelade fram till både 1-1 och 2-1 och skickade sedan in 3-2 på övertid.

» Viktor Hertzberg spelade fram till samtliga tre Almtuna-mål.

» Troja åkte på åttonde raka förlusten.

Målskyttar Almtuna: Tobias Liljendahl, Georgs Golovkovs, Oskar Asplund
Målskyttar Troja: Kevin Karlsson, Joakim Hillding

HV71 - AIK 3-0

» HV71 plockade tionde (!) raka segern.

» Jonas Gunnarsson vaktade HV71-buren. Han räddade samtliga 30 skott och höll nollan.

» Detta var fjärde mötet mellan lagen under säsongen och HV71 har vunnit samtliga matcher och tagit tolv av tolv möjliga poäng.

» AIK har förlorat tre av de fyra senaste matcherna.

Målskyttar HV71: Taylor Matson 2, Daniel Norbe
Målskyttar AIK: -

Västervik - Tingsryd 0-1 (OT)

» Jacob Lundegård blev stor matchvinnare när han dunkade in matchens enda mål på övertid.

» Daniel Rosengren vaktade buren i Tingsryd. Han motade samtliga 18 skott och höll nollan.

» Edvin Olofsson gjorde en fin match i Västervik-buren. Han motade 36 av 37 skott och noterade en räddningsprocent på 97,3 %.

» Tingsryd bröt därmed en tre matcher lång förlustsvit.

» Västervik åkte på fjärde raka förlusten.