Almtuna
AIS

Trendbrott, dubbla nollor och utökade sviter

17 november 2021 21:30

Sex matcher avgjordes i HockeyAllsvenskan under onsdagen. Almtuna fick till ett efterlängtat trendbrott, Karlskoga och Västerås höll nollan och HV71, Kristianstad och Björklöven förlängde sina segersviter.

Troja - Almtuna 3-5

» Äntligen trendbrott för Almtuna! Efter tolv (!) raka förluster så bröt Uppsala-laget trenden genom att slå tillbaka Troja.

» Tobias Liljendahl var en av de stora matchvinnarna för Almtuna. Forwarden sköt två av målen inklusive matchvinnande 4-2 i mittperioden.

» Troja, som är jumbo i tabellen, åkte på sjunde raka förlusten. Samtliga nederlag har dessutom kommit efter ordinarie tid.

» På fredag möts lagen igen, då i Upplands Bilforum Arena.

Målskyttar Troja: Kevin Karlsson, Alexander Bjurström, Dennis Fröland
Målskyttar Almtuna: Tobias Liljendahl 2, Hampus Harlestam, Mattias Johansson, Jesper Norbäck

Karlskoga - MoDo 3-0

» Karlskoga plockade tredje raka segern.

» Marcus Hellgren vaktade Karlskogas kasse. BIK-keepern motade samtliga 25 skott och höll säsongens andra nolla.

» När Henrik Björklund satte 1-0 i den första perioden som innebar det hans 200:e mål i HockeyAllsvenkan. Karlskoga-forwarden är den första spelaren att nå den milstolpen sedan ligan drog igång 2005.

» Karlskogas Henrik Björklund gjorde poäng för sjunde matchen i rad.

» MoDo hade tre raka segrar innan dagens förlust.

Målskyttar Karlskoga: Henrik Björklund, Aleksi Rekonen, Alexander Leandersson
Målskyttar MoDo: -

Västerås - Västervik 4-0

» Johan Gustafsson vaktade Västerås målbur. Han motade samtliga 26 skott och höll sin andra raka nolla.

» Det var länge en målsnål match. Lukas Zetterberg pangade in 1-0 i slutet av första perioden och Anton Svensson satte 2-0 mitt i matchen. De två sista målen kom sedan under de sista dryga sex minuterna.

» Västerås plockade tredje raka segern på hemmaplan.

» Västervik åkte på tredje raka förlusten och har blivit nollade i de två senaste kamperna.

Målskyttar Västerås: Lukas Zetterberg, Anton Svensson, Filip Karlsson, Jesper Johansson
Målskyttar Västervik: -

AIK - HV71 1-2

» HV71 fortsätter att vinna. Serieettan tog nionde (!) raka segern.

» Zion Nybeck, tillbaka i laget efter landslagsuppdrag, var härförare för HV71. Forwarden sköt 1-0 i första perioden och spelade sedan fram till matchvinnande 2-1 i den tredje perioden.

» Filip Larsson gjorde en fin match i HV-kassen. Han motade 28 av 29 skott och noterade en räddningsprocent på 96,6 %.

» AIK hade tre raka hemmavinster innan dagens förlust.

» På fredag möts lagen igen, då i Husqvarna Garden.

Målskyttar AIK: Nicklas Heinerö
Målskyttar HV71: Zion Nybeck, Marcus Davidsson

Vita Hästen - Björklöven 4-5 (OT)

» Björklöven låg under med både 1-3 och 3-4 men lyckades vända och vinna. William Eriksson matade in 4-4 med knappt två minuter kvar och på övertid så avgjorde Alex Hutchings.

» Björklöven-centern Axel Ottosson noterade två assist, bland annat till det avgörande målet, och gjorde poäng för tionde matchen i rad.

» Christopher Bengtsson gjorde mål igen och Björklöven-forwarden gjorde därmed mål för fjärde matchen i rad.

» Två nya spelare debuterade i Vita Hästen: Rihards Marenis, inlånad från Kiruna, och Jimmy Andersson, inlånad från Linköping... och båda blev tvåmålsskyttar!

» Vita Hästens Marcus Eriksson noterade en assist och gjorde därmed poäng för femte matchen i rad. Han står dessutom på 199 allsvenska assist och är bara en passningspoäng från att bli den tredje spelaren någonsin att nå milstolpen 200 assist i HockeyAllsvenskan.

» Björklöven tog femte raka segern.

» Vita Hästen har poäng i fem raka matcher.

Målskyttar Vita Hästen: Rihards Marenis 2, Jimmy Andersson 2
Målskyttar Björklöven: Christopher Bengtsson, Jesper Lindgren, Olle Liss, Alex Hutchings

Kristianstad - Södertälje 5-2

» Kristianstad tog poäng för tionde matchen i rad där nio av matcherna slutat med en trepoängare.

» Deven Sideroff hade stor del i KIK-segern. Forwarden sköt 1-0 och spelade sedan fram till både 3-2 och 4-2.

» Frederik Dichow vaktade Kristianstads målbur. Han motade 33 av 35 skott och noterade en räddningsprocent på 94,3 %.

» Södertälje åkte på sjunde raka förlusten.

» Lagen möts på fredag igen, då i Scaniarinken.

Målskyttar Kristianstad: Deven Sideroff, Dennis Svensson, Theo Pistek, Kristoff Kontos, Kevin Wennström
Målskyttar Södertälje: Alexander Anderberg, Simon Norberg