Almtuna
AIS

Ny målfest - fem matcher bjöd på 30 mål!

20 oktober 2021 21:40

De fem matcherna under onsdagskvällen bjöd på hela 30 mål i HockeyAllsvenskan när Tingsryd, MoDo, Björklöven, Troja och HV71 vann.

Karlskoga - Tingsryd 3-4

» Tobias Fladeby blev stor matchvinnare för Tingsryd. Inom loppet av en och en halv minut i slutet av den tredje perioden så gjorde han både 3-2 och 4-2.

» Tingsryds Daniel Öhrn gjorde poäng för sjätte matchen i rad.

» Tingsryds Sebastian Åkesson gjorde mål för tredje matchen i rad.

» Tingsryd tog tredje raka segern.

» Aleksi Rekonen fick kasta in handduken i ett sent skede på grund av sjukdom. Karlskoga-forwarden missade därmed chansen att notera en assist för åttonde matchen i rad.

Målskyttar Karlskoga: David Lilja 2, Johan Larsson
Målskyttar Tingsryd: Tobias Fladeby 2, Allan McShane, Sebastian Åkesson

Västerås - MoDo 1-4

» MoDo plockade tredje segern på de fyra senaste matcherna.

» Tex Williamsson vaktade MoDo-buren. Han motade 36 av 37 skott och noterade en räddningsprocent på 97,3 %.

» MoDo gjorde ett mål i powerplay - lagets blott andra (!) fullträff i den spelformen i höst.

» Västerås Lukas Zetterberg gjorde mål för tredje matchen i rad.

Målskyttar Västerås: Lukas Zetterberg
Målskyttar MoDo: Filip Sveningsson, Theo Jacobsson, Pontus Näsén, Sebastian Ohlsson

HV71 - Södertälje 5-0

» HV71 studsade tillbaka direkt efter säsongens första förlust i fredags.

» Jonas Gunnarsson var omutlig i HV-buren. Han motade totalt 26 skott och höll säsongens första nolla.

» Tommu Huhtala har spelat två hemmamatcher med HV71 och blivit tvåmålsskytt i båda. Samtliga fyra mål har dessutom gjorts i förstaperioden.

» Södertälje hade innan förlusten poäng i sex raka matcher.

» Södertälje-forwarden Brett Pollock blev poänglös för första gången den här säsongen. Kanadensaren har sedan tidigare dunkat in tretton poäng och gjort poäng i sju raka matcher.

Målskyttar HV71: Tommi Huhtala 2, Pontus Netterberg, Simon Önerud, Fredrik Forsberg
Målskyttar Södertälje: -

Vita Hästen - Björklöven 1-2 (PS)

» Två mål på en kvart - sedan blev det mållöst fram till straffläggningen.

» Björklöven plockade fjärde raka bortasegern.

» Båda målvakterna var starka. Joona Voutilainen i Björklöven motade 26 av 27 skott (96,3 %) medan Adam Ohre i Vita Hästen räddade 31 av 33 skott (93,9 %).

» Marcus Eriksson gjorde Vita Hästens mål. Det innebär att han nu gjort 284 allsvenska poäng totalt och därmed kliver upp på en sjätteplats i tidernas poängliga i HockeyAllsvenskan.

Målskyttar Vita Hästen: Marcus Eriksson
Målskyttar Björklöven: Axel Ottosson, Francis Perron

Troja - Almtuna 6-4

» Vilket målkalas! Det stod 1-1, 2-2, 3-3 och 4-4 i matchen innan Troja kunde avgöra tillställningen i tredje perioden. Oscar Öhman sköt 5-4 på straff med sitt andra mål för kvällen och Carl-Johan Sjögren fastställde slutresulatet till 6-4 i tom bur.

» Oscar Öhman sköt två mål och noterade en assist för Troja. Han har nu gjort sex poäng på de tre senaste kamperna.

» Carl-Johan Sjögren gjorde mål för fjärde matchen i rad.

» Inför matchen så firades Tobias Törnkvist för 300 matcher i Troja. Det firade han med att göra ett mål.

» Troja plockade säsongens första hemmaseger.

» Almtuna åkte på femte raka nederlaget.

Målskyttar Troja: Oscar Öhman 2, Joakim Hillding, Niklas Enberg, Tobias Törnkvist, Carl-Johan Sjögren
Målskyttar Almtuna: Sebastian Benker, Emil Berglund, Hampus Harlestam, Jesper Norbäck