Carl–Johan Sjögren förstärker junior och ungdomssidan

14 mars 2024 15:00
Föreningen

Trojas satsning på individuell spelarutveckling tar nästa steg med Carl-Johan. Där han får helhetsansvaret för juniorverksamheten och med uppgift att stärka den individuella coachningen och ansvara för vårt NIU.


Troja har under många år setts som en plantskola när det gäller att ta fram nya duktiga talanger. I dagens representationslag har hela nio spelare blivit uppflyttade från juniorverksamheten. På dam och herrsidan har vi fostrat flertalet landslagsspelare. Detta är ett tydligt kvitto på att klubben fortsätter lyfta fram nya talanger på löpande band.

Som ett led i vår satsning på unga spelare är den här rekryteringen ett viktigt bidrag i klubbens femårsplan. Vår ambition är att utveckla ännu fler spelare som går hela vägen från juniorlagen upp till A-laget.

-Individuell spelarutveckling är idag en förutsättning för att attrahera talanger. Och understödjer vår strävan att vara en elitklubb och talangfabrik av rang, säger klubbchef Christopher Moberg.

Förutom klubbens elitverksamhet, som innefattar hockeygymnasiet kommer Carl-Johan att bistå ungdomslagen med mentorskap när det gäller träningsupplägg och kvalitetssäkra vårt arbete med ungdomslagen.

-Otroligt inspirerande att få denna roll i en klubb som Troja. Här finns alla förutsättningar att fostra morgondagens stjärnor, säger Carl-Johan Sjögren.

Kort om Carl-Johan Sjögren

33-årige Sjögren är ett välkänt namn i Ljungby då han är inne på sin sjätte säsong i vårt Herrlag. De senaste två säsongerna har han varit lagkapten och varit en av alla de som valde att stanna för att ta Troja-Ljungby tillbaka till HockeyAllsvenskan. Carl-Johan bor tillsammans med sin sambo Lina och deras två barn här i stan och trivs väldigt bra.