Uppdaterad information gällande publikkapacitet Ljungby Arena

6 september 2021 10:44
Information

IF Troja-Ljungby har utifrån nuvarande Coronarestriktioner anpassat Ljungby Arena för att så många som möjligt ska få chansen att se oss spela på plats.


Efter att ha utvärderat arrangemangen för de första träningsmatcherna, samt tagit in annan information, har IF Troja-Ljungby valt att förändra anpassningen av Ljungby Arena och göra en ny sektionsindelning. Föreningen har beslutat att göra om ståplatsläktarna (sektion D & E) till sittplatsläktare vilket medför att antalet sektioner i arenan minskar till tre.

I takt med att seriepremiären närmar sig vill vi ge så många som möjligt chansen att följa oss i HockeyAllsvenskan. Med detta vill vi även poängtera att föreningen inte äventyrar något säkerhetsläge eller riskerar någon ökad smittspridning i och med utökandet av sittplatser. IF Troja-Ljungby fortsätter följa de riktlinjer som ligger från Regeringen och Folkhälsomyndigheten. Vi förväntar oss även att våra besökare gör det.

Ljungby Arena är tills vidare uppdelad i tre så kallade sektioner – där varje sektion agerar som en egen zon med egen ingång/utgång, egen kiosk/servering och egna toaletter.

Följande sektioner gäller (se bilden ovan):

• Sitter du på sektion B, C eller D tillhör du sektion Grön

• Sitter du på sektion E, F eller G tillhör du sektion Blå

• Sitter du på sektion H, I, restaurangen, logerna eller på rullstolsläktaren tillhör du sektion Gul

För att upprätthålla tillståndskraven för att arrangera ett evenemang i en sektionsavgränsad arena betyder det att du inte får röra dig mellan sektionerna – utan måste stanna inom den sektion du tilldelas biljett.

Totalt kan vi ta emot ca 670 personer inne i arenarummet samtidigt som restaurangen tillsammans med logerna erbjuder ytterligare ca 100 platser. Av de 670 platser i arenarummet är ca 180 platser tillfälliga sittplatser på sektion D & E.

Samtliga platser (förutom restaurangen) kommer i första hand erbjudas till IF Troja-Ljungbys säsongskortsinnehavare. De platser som inte bokats och blir över kommer kunna bokas av allmänheten. Antal platser kommunicerar vi då ut på klubbens officiella kanaler.

Vi kommer att kommunicera ut information om biljettsläpp till varje enskild match. Håll utkik i våra kanaler.

Frågor & svar:

Hur bokar jag plats i restaurang?

För bokning i restaurangen prioriterar vi sällskap om 4-8 personer. Hör av dig med din bokning på [email protected] eller 0372-621 81.

Kan jag boka plats i restaurangen och sedan gå ut på läktaren under matchen?

Du som har biljett på Sektion H & I har möjlighet att boka bord i restaurangen och sedan gå ut och se matchen från din plats på läktaren. Bokning måste göras till [email protected] eller 0372-621 81.

Hur bokar jag plats i loge?

För närvarande har vi en hyrloge samt det lilla konferensrummet öppet för bokning. För sällskap om max 8 personer. Hör av dig med din bokning på [email protected] eller 0372-621 81.

Hur bokar jag som har säsongskort biljetter?

Du som har säsongskort kommer att få ett e-mail med instruktioner om hur du går till väga för att boka din plats. Du som inte har en mailadress registrerad är välkommen att höra av dig till telefonnummer 0372-621 81.

Kommer jag kunna sitta på min ordinarie säsongskortplats?

Med anledning av den kraftigt avgränsade arenan kan du tyvärr inte räkna med att sitta på din ordinarie plats för ditt säsongskort. Arenan är blockerad så att alla sällskap är utformade som ”tvåor” (två sittplatser bredvid varandra) där det sedan följer två blockerade stolar i sidled och en blockerad rad framför och bakom. Det måste hela tiden vara en meters avstånd till nästa sällskap i samtliga riktningar.

Det betyder också att du endast kan sitta en eller två personer i varje sällskap. Du kan alltså inte vara tre, fyra, fem eller flera personer i ett sällskap på sittplats.

Hur många biljetter får jag som har säsongskort boka?

Föreningen vill poängtera att om ni är två säsongskortsinnehavare som går tillsammans bör ni med fördel prata ihop er och endast plocka ut en kvot om två biljetter för att ge så många som möjligt chansen att gå. Varje säsongskortsinnehavare på sittplats kommer ha möjlighet att boka två biljetter på sittplats. Varje säsongskortsinnehavare på ståplats kommer ha möjlighet att boka en eller två biljetter på sektion D & E som nu är ombyggd till sittplats. Det kommer att vara först till kvarn fram till dess att kvoten av biljetter är slut.

Hur fungerar det med sittplats på sektion D & E?

Sittplatserna är uppmarkerade i par om två. Det kommer att ligga sittunderlag på samtliga platser. Vi vill att dem ligger kvar även efter slutsignal. Vänligen respektera att detta nu är sittplats. Det är alltså förbjudet att stå upp under match.

Hur bokar jag som inte har säsongskort?

Samtliga platser (förutom restaurangen) kommer i första hand erbjudas till IF Troja-Ljungbys säsongskortsinnehavare. De platser som inte bokats och blir över kommer kunna bokas av allmänheten. Antal platser kommunicerar vi då ut i klubbens officiella kanaler.

Hur kan jag underlätta så fler kommer in och kan se matchen?

Genom att i största möjliga mån boka platser i sällskap om två möjliggör vi för fler att kunna vara på plats och stötta laget. Vi uppmanar därför alla som kan att boka två biljetter samtidigt åt kompisar, familj eller andra man tänkt se matchen med. Umgås du med någon som du vet brukar gå på våra matcher? Boka tillsammans!

Kommer det finnas kiosker öppna?

Ja, en kiosk kommer finnas på varje sektion. Som vi tidigare påpekat är det viktigt att komma ihåg att samtliga sektioner kommer att ha egna entréer, kiosker och toaletter. Detta innebär att du med din biljett endast kan komma in på din valda sektion och röra dig inom ytorna som tillhör sektionen.

När släpps lösbiljetterna till kommande matcher?

Har du frågor som rör specifika matcharrangemang ber vi dig att invänta matchinformationen som publiceras ett par dagar innan respektive match.

Vid allmänna frågor som rör publik samt säsongskort hänvisar vi till [email protected]