Uppdatering kring Dam

4 augusti 2022 13:30

Damlaget återsamlades i måndags och startar upp säsongen med en rad tester under veckan. Veckan efter drar isträningarna igång och första träningen är på måndag den 8 augusti kl. 19.45.


Första träningsmatcherna för Damlaget spelas i slutet av augusti och i början av oktober är det dags för seriepremären borta mot Vänersborg. Sedan stundar en riktig karamell i hemmapremiären 14 oktober då nykomlingen och storsatsande Frölunda gästar Ljungby Arena. Reservera det datumet i kalendern!

Förändringar på ledarsidan

På ledarsidan sker en del rotation och det står klart att Johan Lindh tar över rollen som Sportchef efter Morgan Johansson. Johan Lindh kliver därmed av jobbet som Huvudtränare och lämnar över till Martin Lindh.

-En ära att ta över efter Morgan och försöka förvalta det jobbet väl. Gällande tränaridan så är det en optimal lösning då Martin känner spelartruppen väl efter sina år som assisterande tränare. Martin får nu chansen att sätta sin prägel på lagbygget, vilket kommer ske i Trojansk anda med fortsatt fokus på att utveckla unga spelare till flygfärdiga seniorer, berättar Johan Lindh, Sportchef Dam.

I övrigt är ledarstaben kring laget intakt från i fjol med Mattias Pihlström och Peter Johansson som assisterande tränare och Ulrika Johansson som lagledare och med Fredrik Johansson och Kent Einarsson som stöttar med materialfrågor.

Lagbygget

Vad gäller spelartruppen är målvaktssidan intakt från ifjol.

-Emelie Lindqvist och Alicia Tornhagen är kvar i klubben och kommer att ge en stor trygghet till de bakre leden. Emelie hade SDHL-anbud men valde att stanna kvar hos oss och Alicia är nu redo att på allvar utmana om förstaspaden, kommenterar Lindh.

På backsidan har det inte heller skett några stora förändringar jämfört med fjolårets trupp. Tillkommer gör unga talangen Louise Heimersson (-06) som lämnar HV för att fortsätta sin satsning hos oss. Vår egen supertalang Meja Andersson (-07) kommer också att få en permanent plats i A-truppen. Nathalie Carlsson Mattilla har lämnat för HV71.

-Roligt för Nathalie och ett kvitto för oss att vi fortsätter att utveckla spelare i rätt riktning, menar Lindh.

På forwardssidan har det varit större spelaromsättning vilket kommer att innebära en del utmaningar, men med lite tålamod kommer det här laget på sikt att bli riktigt bra.

Lämnat har Maja Sandberg (ny klubb ej klar), Katrine Westmark (Haninge), Julie Öiseth (Haninge), Eva Cavka (ny klubb ej klar), Ellen Nyström (Linköping) och Emilia Kruger (Malmö). Dessutom är lagkaptenen Sabina Martinsson gravid och kommer inte att spela under den kommande säsongen, men kommer att finnas med runt laget och i omklädningsrummet så mycket som möjligt.

Spelarna som lämnat lämnar också luckor att fylla. Här fyller vi på med spelare från egna leden då vi lyfter upp Hanna Gannerud (-07) och Minna Johnsson (-07) från vårt U15. I fjol etablerade sig också Moa Johannesson i truppen, vilket innebär att vi har 4 spelare fostrade i föreningen födda 07 i årets trupp. Utifrån ansluter även talangen Tilde Elmersson (-06) från HA74.

-Vi söker ytterligare 1-2 forwards för att komplettera truppen, men i övrigt är vi nöjda och stolta över de tjejer vi har i truppen. Vi har en stark grupp med mycket talang och bli inte förvånade om det fortsätter att dyka upp Trojaner i diverse olika landslag och inte minst i TV-pucken till hösten. Där är vi landets kanske starkaste klubb sett till antal spelare som står sig väl i konkurrensen, säger Lindh.

-Vad gäller lagbygget har vi medvetet valt att inte rekrytera nya spelare utanför Sveriges gränser. Vi har en stor talangbank i klubben och i närområdet och väljer att försöka jobba med att utveckla de tjejerna till att bli så bra som möjligt. Det gör att vi lyfter upp ett stort antal unga tjejer i A-truppen, dels för att de har viljan och ambitionen att satsa på sin sport, dels för att vi tror att det är det bästa för laget och för klubben på såväl kort som lång sikt. Troja skall vara klubben som är förstavalet för unga tjejer som vill satsa på sin ishockey, avslutar Johan Lindh, Sportchef Dam.

Tryck här för att se truppen och ledarstaben i sin helhet!

Tack Morgan!

IF Troja-Ljungby vill rikta ett STORT TACK till Morgan Johansson för hans insatser i föreningen. Morgan lämnar med detta uppdraget som sportchef för Damverksamheten där han haft en starkt bidragande roll i uppbyggnaden av den verksamheten vi idag har för flickor och damer.