Škoda firar 30 år som huvudsponsor till Hockey-VM och skänker 500 hockey-kit för fler barn på isen

16 maj 2023 15:00

Škoda firar världens längsta sponsorskap, där man sedan 1993 varit huvudsponsor till Hockey-VM. I samarbete med svenska elithockeyspelare uppmärksammar Škoda spelarnas moderklubbar och deras betydelse att engagera barn och ungdom och skänker 500 hockey-kit för att ge fler barn möjlighet att prova på sporten.


I år firar Škoda Auto 30 år som officiell huvudsponsor för Internationella Ishockeyförbundet – ett rekordlångt samarbete som nyligen förlängdes fram till 2027.

Škodas engagemang inom sport, och ishockey specifikt, präglar även arbetet i varumärkets lokala marknader. I år sponsrar Škoda bland annat sändningarna av världsmästerskapet i ishockey i Sveriges Television.

Utöver involveringen i elitidrotten, skänker man även genom Škoda Hockeyfonden utrustning till barn som vill prova på ishockey – ett sätt att hjälpa föreningarnas samhällsbyggande verksamhet där barn och unga skapar positiva strukturer, socialt nätverk, bättre sammanhållning och en bättre hälsa. Därför känns det naturligt att i samband med årets VM hylla de klubbar och föreningar som bygger ishockeyn från grunden, genom att skänka Škodas hockeykit från toppspelare.

“Škoda älskar hockey. Från det viktiga engagemanget på gräsrotsnivå till elitidrott på högsta nivå. Därför engagerar vi oss inom ishockeyn – både för att få fler barn att kunna snöra på sig skridskorna för första gången, och för att stötta sporten på världsnivå. Att i samband med vårt globala partnerskap med Internationella Ishockeyförbundet även få stötta våra föreningar, spelare och lag på hemmaplan, samlar all vår passion för sporten i en och samma aktivering” säger Stefan Nygren, Marknads- och produktansvarig på Škoda Sverige.

All utrustning i Škodas hockeykit kommer från CCM Hockey och innehåller arm-, ben- och axelskydd, byxor, handskar och hjälm och passar barn i åldrarna 5–9 år eller 100-135 cm långa.